Docents escalfen motors cap a la vaga climàtica del 27S

Docents escalfen motors cap a la vaga climàtica del 27S
Imatge de l'assemblea
Imatge de l'assemblea

Aquest cap de setmana s’ha presentat en societat «Docents pel futur», un col·lectiu de docents de tots els nivells educatius que té com a principal objectiu acompanyar els moviments de joves en la mobilització global davant la crisi climàtica.

A la roda de premsa prèvia a l’assemblea constituent celebrada a Can Alcover, Miquel Àngel Llauger i Tona Fuster, membres del grup promotor de «Docents pel futur» han informat que han estat convocats docents de tots els nivells educatius a la mateixa, així com de les passes fetes fins ara a nivell de converses amb altres col·lectius ecologistes i sindicats.

Els inicis del grup es remunten a la jornada de vaga mundial del 24 de maig passat, quan un grup de docents varen fer públic un manifest amb més d’un centenar de signatures de docents diverses amb la voluntat d’acompanyar i reforçar les manifestacions dels joves contra l’emergència climàtica i la inacció dels polítics, tot recordant-los que no són tots sols en aquesta revolta.

«Docents pel futur» vol ser part del moviment global «Teachers for future», i alhora arrelat a la nostra terra davant els problemes ambientals que són en part compartits, en part diferents de la resta del món.

A l’assemblea, on han participat una setantena de docents d’educació infantil, primària, secundària, FP i universitat, s’ha expressat el conhort perquè el moviment davant la crisi climàtica el liderin els joves, els i les docents volem ser amb ells i a més d’acompanyar-los i coordinar-nos amb ells en les accions de carrer, treballar també en l’ecologització dels centres educatius pel que fa a l’ús de paper; els residus que es generen a les escoles, especialment el plàstic; l’energia fan servir; l’alimentació, o fins i tot el tipus de mobilitat per arribar-hi, perquè queda molta feina a fer.

També han pres la paraula representants de la FAPA i dels joves de Fridays for Future, que havien estat convidats a la trobada, i que han agraït la voluntat de coordinar esforços per anar tots cap allà mateix.

De tot això s’ha parlat a la trobada, a partir de la qual s’ha acordat

1) impulsar les mobilitzacions mundials del 20 al 27 de setembre al nostre territori, a partir d’accions als centres educatius. Aquestes accions es concretaran en els propers dies i es posaran en comú i es coordinaran per tal que la vaga sigui un èxit a les Illes Balears.

2) Crear cinc grups de treball a partir de les preferències dels docents expressades a l’assemblea: comunicació, mobilització, coordinació, sensibilització i ecologització de centres educatius.

Aquesta ha estat la primera assemblea d’un moviment de docents que comença a caminar i  que segons els seus promotors, "vol estar a l’alçada del que representa la situació d’emergència climàtica, amb accions contundents i alhora consensuades amb la comunitat educativa, amb l’objectiu de sumar totes les forces en defensa del planeta i al cap i a la fi, de la vida. La responsabilitat que tenim com a docents és màxima, i no podem donar l’esquena a la realitat del moment que ens ha tocat viure, atès que el futur de totes i tots és en joc".

 

Si voleu formar part del col·lectiu o apuntar-vos a algun dels grups de treball, podeu enviar un correu a [email protected].

 

Comentaris
Docents escalfen motors cap a la vaga climàtica del 27S