Enaltiment del feixisme als quarters

Enaltiment del feixisme als quarters
foto: La Marea
foto: La Marea

Després del xat dels generals retirats de l’exèrcit, que bravejaven amb la fantasia d’afusellar 26 milions de ciutadans, arriba la notícia desvetllada ahir pel periodista valencià Miquel Ramos a LaMarea on un bon grapat de joves militars de la brigada paracaidista canten el Cara al Sol i l’himne de la feixista División Azul a més de fer la salutació nazi. Un comportament que a qualsevol país democràtic seria sancionat i perseguit, però que a Espanya és emparat per l’estatus quo fins i tot per part dels progressistes, com és el cas d’una Ministra de Defensa, Margarita Robles, que sembla haver estat abduïda pels ritus castrenses.

La Ministra ja va justificar fa uns dies que ella no es preocupava dels militars retirats, “sinó dels que estan en actiu”, però ara per ara calla davant uns fets molt greus, que com a demòcrates ens fan plantejar moltes preguntes: és lícit que gent que exhibeix una ideologia violenta i supremacista porti armes? Realment ens protegirien a totes i a tots, independentment de les nostres idees, en cas de conflicte, o senzillament seríem nosaltres les víctimes i ells els botxins, atès que per a molts d’ells som “l’enemic intern”? Quin és el paper del monarca d’una família reial corrupta, com a “cap de les forces armades”?

La majoria dels mitjans de comunicació han considerat que això no era notícia, que la notícia d’avui és si a partir d’una fotografia d’esquenes al Congrés de Pablo Iglesias i la Ministra d’Hisenda algú ha dit que ella li va dir a ell que és un caparrut. El feixisme té protagonistes, però també té còmplices en una manera de fer “periodisme” que és l’expressió mateixa de la decadència de la democràcia espanyola, amb honroses excepcions com la de qui ha destapat aquesta notícia, Miquel Ramos, que en diverses ocasions ha estat amenaçat pels neonazis.

Comentaris
Enaltiment del feixisme als quarters