Jutges que emparen el racisme i el feixisme, però no la infància

Jutges que emparen el racisme i el feixisme, però no la infància
imatge del sobre rebut per Pablo Iglesias a casa seva
imatge del sobre rebut per Pablo Iglesias a casa seva

Tot i la petició de la Fiscalia de retirada del cartell gegant de VOX a l’estació de Metro de Sol, en el marc de la campanya electoral madrilenya, en el qual l’extrema dreta ataca els menors estrangers, el jutge de guàrdia ha rebutjat fer-ho perquè considera que no observa cap urgència per a la seva retirada. El cartell havia estat denunciat no sols per la Fiscalia, sinó també per partits d’esquerres i organitzacions antiracistes.

Tot i el deure de qualsevol administració, i especialment l’administració de justícia, de protegir la infància -independentment de la seva procedència- un jutge del qual no n’ha trascendit el nom, però òbviament simpatitzant de l’extrema dreta per la resposta davant del requeriment de la Fiscalia, dóna per bons els atacs dels d’Abascal contra els menors estrangers, i que aquests a més es facin servir per fer campanya electoral i normalitzar un missatge d’odi que no s’hauria de consentir a cap societat que es consideri democràtica.

Per molt menys -una pancarta en solidaritat amb els presos i preses polítics- es va inhabilitar tot un president de la Generalitat, i en aquest cas a cap jutge no li va tremolar la mà. Fa poc va ser absolt també el militar detingut per exhibir a les xarxes socials les seves pràctiques de tir contra el vicepresident del govern espanyol i diversos ministres, com ho han estat per enèssima vegada els feixistes que varen assaltar el Blanquerna. La mateixa setmana en què han estat intervinguts diversos grups neonazis amb armes, i des de la impunitat que els atorguen les actuacions judicials, el Ministre Marlaska, la directora de la Guàrdia Civil i Pablo Iglesias han rebut amenaces de mort, amb cartes que contenien bales de fusells de la pròpia Benemèrita i la Policia Nacional i amenaces a tota la seva família.

 

Cada vegada és més evident que una part significativa de la judicatura està posant en entredit allò de què som una democràcia consolidada. Les seves actuacions només serveixen per consolidar el feixisme, el racisme i el masclisme.

Comentaris
Jutges que emparen el racisme i el feixisme, però no la infància