La Plataforma de Memòria Democràtica exigeix la dimissió de Le Senne

La Plataforma de Memòria Democràtica exigeix la dimissió de Le Senne
La foto esqueixada pel feixista Le Senne
La foto esqueixada pel feixista Le Senne

Ahir, coincidint amb la votació de la derogació de la Llei de Memòria Democràtica, moltes persones convocades per la Plataforma en defensa de la Memòria Democràtica s'havien concentrat davant el Parlament. El que no esperaven és que el que passaria dins la Cambra superaria la indignitat de la derogació d'aquesta norma, a iniciativa dels feixistes de VOX i amb el beneplàcit del PP. El president del Parlament, Gabriel Le Senne, va destrossar públicament mentre cridava a l'ordre dues diputades socialistes una fotografia de les "roges del Molinar".

Davant això, la Plataforma va emetre ahir horabaixa el següent comunicat exigint de forma urgent la dimissió de la segona autoritat de les Illes Balears:

Davant del comportament intolerable del president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, destrossant publicament les fotografies de n’Aurora Picornell I de les Roges del Molinar, dones mallorquines assasinades per la brutalitat franquista, i davant el fet que es produís durant el debat de presa en consideració de la derogació de la Llei de Memòria i Reconeixements Democràtics de les Illes Balears, la Plataforma per la Memòria Democràtica i les entitats sotasignants manifesten el següent

        1.- Rebutjam absolutament el comportament indigne del que ha deshonorat públicament la institució representativa dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

       2.- Exigim la seva dimissió inmediata o, en cas de no presentar-la voluntàriament, la seva destitució per part del Parlament el més aviat posible.

       3.- Una vegada més, rebutjam totalmente l’intent de derogar la LLei autonómica de Memòria i Reconeixements Democràtics de les Illes Balears, i anunciam el nostre propòsit d’adoptar totes les mesures polítiques, socials i legals  al nostre abast per tal d’impedir aquesta barbaritat antidemocrática.

       4.- Exigim la responsabilitat política de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, i li demanam que  trenqui els seus acords vergonyosos d’investidura amb el partit neofranquista i antidemocràtic “VOX” , el qual no desisteix en fer malbé a la nostra convivència democrática 

       5.- Demanam a tots els partits democràtics, als sindicats, a les associacions i col·lectius de la societat civil i a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes balears que facin costat a la Plataforma per la defensa de la Memòria Democràtica.

SENSE MEMÒRIA NO HI HA DEMOCRÀCIA !

MEMÒRIA, JUSTÍCIA, VERITAT, REPARACIÓ I GARANTIES DE NO REPETICIÓ!

Per la seva part, la plataforma Mallorca per la Pau, recentment constituïda, a més d esolidaritzar-se amb la Plataforma per la Memòria Democràtica ha expressat la seva consternació davant l'acció "agressiva, violenta i feixista del president del Parlament", i ha qüestionat el tarannà democràtic del president del Parlament. Exigeixen la seva dimissió i que la presidenta Prohens condemni de forma clara i contundent els fets ocorreguts.

Comentaris
La Plataforma de Memòria Democràtica exigeix la dimissió de Le Senne