Les preses i presos polítics, en llibertat

Les preses i presos polítics, en llibertat
imatge: ElDiario.es
imatge: ElDiario.es

La d’ahir va ser una imatge per al record, que no s’hauria d’haver produït mai perquè mai ningú no hauria de ser empresonat per les seves idees. El primer efecte dels polèmics indults decretats pel Consell de Ministres ha estat l’ordre del Tribunal Suprem.

Els indults i l’alliberament de les preses I presos polítics ha coincidit també amb l’informe del Consell d’Europa que qüestiona l’existència dels delictes de rebelió i sedició dels quals es va acusar i pels quals els polítics i activistes catalans varen ser condemnats. El govern d’Espanya no es podia permetre, ni per prestigi internacional, ni fins i tot per una qüestió de governabilitat, ajornar els indults i mantenir Oriol Junqueres, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn.

Des d’aquestes línies aprofitam per celebrar la llibertat de les preses i presos polítics, alhora que per reivindicar que allò que cal és una Amnistia que inclogui els milers de persones, unes més conegudes i altres anònimes, totes elles ciutadanes i ciutadans compromesos, que varen defensar el dret a votar. I a tants altres encausats i condemnats injustament per una “justícia” espanyola cada vegada més en tela de joc per part de la comunitat internacional les instàncies judicials europees.

Comentaris
Les preses i presos polítics, en llibertat