El sediciós era Fulgencio Coll

El sediciós era Fulgencio Coll
foto: EFE
foto: EFE

El Tribunal Suprem va errar la seva sentència, i gairebé en tot el judici sobre el «Procés». Però no perquè ho hagi dictaminat el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, en relació a la immunitat de Junqueras, qui si la «justícia» fos mínimament efectiva -a més d’imparcial-, hauria de poder passar aquestes festes amb al seva família.

El Tribunal presidit per Marchena es va equivocar de gent, ateses les declaracions ahir del General «retirat» Fulgencio Coll, portaveu de VOX a l’Ajuntament de Palma, al diari El Mundo, que li va oferir la seva tribuna per proclamar que el president en funcions Pedro Sánchez és una amenaça per a la seguretat nacional, i fent una crida implícita a les forces armades i als cossos i forces de seguretat a tenir-ho en compte en el cas que els socialistes arribin a un acord amb Podemos i ERC.

Convé recordar que Fulgencio Coll prové d’una família profundament franquista, que va ocupar càrrecs importants durant el règim, com ara governador civil a Biscaia i un dels caps del Movimiento a les Illes. Coll, que pressumptament va ascendir a l’escala militar per mèrits propis i no pel seu context familiar, i va ostentar el càrrec de cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, va ser implicat per l’extinent Luís Gonzalo Segura en el seu llibre ‘El libro negro del ejército español’ per haver estat responsable de tortures a l’Iraq, i fins i tot de crims contra la humanitat.

En aquestes altures, i vistos els precedents però sobretot la gravetat de les paraules del general, imaginam que la Fiscalia, tan diligent en altres acusacions, deu estar actuant d’ofici per denunciar el General per sedició.

Comentaris
El sediciós era Fulgencio Coll