"Vox és ple de nazis legendaris"

"Vox és ple de nazis legendaris"
imatge: Javier Bernardo
imatge: Javier Bernardo

El periodista Jordi Évole va entrevistar ahir al seu programa un nazi empenedit. L’entrevistat, que fins i tot duia tatuat al qui fou mà dreta d’Adolf Hitler, Rudolf Hess, a la seva esquena, és en procés de teràpia perquè va reconèixer que encara li emocionen determinades escenes d’exaltació del nazisme. L’entrevistat va reconèixer haver militat durant anys a l’Alianza Aria, un grup radical connectat des d’Espanya amb organtizacions internacionals, com el supremacista Ku-Klux-Klan. També va militar a Alianza Nacional, i es definia a ell mateix com “hitlerià”. 

Al programa, l’exnazi va explicar les relacions entre l’organització feixista Hogar Social Madrid -que en els darrersa anys ha servit de refugi dels diferents grupúsculs nazis d’arreu de l’estat- i el partit VOX, on també hi varen anar a parar bona part dels militants dele neonazis: “VOX és ple de nazis legendaris, de gent amb molta, molta història”. L’entrevistat, que també va participar a l’assalt al centre Blanquerna, explica com VOX ha assumit en els darrers anys el mateix discurs que durant anys havien fet els discursos neonazis, sobretot pel que fa a l’odi cap a les persones migrants i les feministes, o la defensa a ultrança de la unitat d’Espanya. 

El programa #LoDeXNazi ha viralitzat un tema, el de l’alarmant normalització del nazisme a la nostra societat, que alguns periodistes com Miquel RamosJordi Borràs o Alba Sidera han investigat i mirar de visibilitzar en els darrers anys, mentre els grans mitjans miraven cap a un altre costat o fins i tot, com la mateixa cadena de televisió La Sexta, contribuïa  i contribueix a normalitzar les mateixes consignes dels nazis, assumides per VOX i per un ample espectre de les dretes. De fet, La Marea va alliberar fa uns dies l’especial sobre la ultradreta coordinat per Miquel Ramos, que us podeue descarregar aquí.

Comentaris
"Vox és ple de nazis legendaris"