Amics de la Terra celebra els seus 25 anys

Amics de la Terra celebra els seus 25 anys
foto: Amics de la Terra Mallorca
foto: Amics de la Terra Mallorca

Amics de la Terra Mallorca ha celebrat aquest passat cap de setmana la festa del seu 25 aniversari.

Aquesta festiva i solejada jornada va tenir lloc a Can Alcover (Palma) el dissabte 14 de desembre, de 12 del matí a 6 del capvespre, i va estar oberta a tothom. Una cinquantena de persones sòcies, voluntàries i simpatitzants de la lluita ecologista van participar-hi.

L’entitat ecologista va començar el matí amb un primer taller d’educació ambiental sobre la importància de protecció de la posidònia, amb una proposta teatralitzada i participativa, on petits i majors van passar una estona molt divertida.

El segon taller va tenir com a objectiu la visibilització dels Defensors Ambientals del Sud Global, uns dels assumptes demandats per les comunitats indígenes en la COP25. La vida d’aquestes persones que defensen els territoris i la biodiversitat està en constant perill a causa d’interessos corporatius, extractius, etc. d’empreses transnacionals, els vertaders actors intel·lectuals dels crims. Recorden que segons xifres de Global Witness, l'any passat 164 defensors ambientals van perdre la vida, i 6 dels 10 països més letals van ser llatinoamericans.

Amics de la Terra, la qual pertany a la federació internacional Friends of the Earth, present en més de 70 països arreu el món, va voler fer aquest homenatge a totes aquestes persones.

Tothom va gaudir d’un dinar vegetarià al jardí de Can Alcover, on la música en directe de Xus Santana, cantautor mallorquí què amb la seva veu, guitarra i cançons de lletres profundes i reivindicatives, va captivar el públic.

El tram final de la jornada va començar amb un quiz interactiu sobre curiositats i història dels 25 anys d’aquesta associació, un agraïment a les persones que han estat sòcies des de l’inici i una rifa de premis amb productes locals KM0.

Amb la música en viu de “Tomás con Gas & Steve además” la gent va gaudir fins al final de la jornada.

Per a Amics de la Terra, “els resultats de les negociacions de la COP25 mostren que queda molt per fer i per tant aquesta entitat continuarà en la lluita ecologista molts més anys”.

comentaris
Amics de la Terra celebra els seus 25 anys