Nova acció contra la massificació al Caló del Moro

Nova acció contra la massificació al Caló del Moro
imatge: Mallorca Platja Tour
imatge: Mallorca Platja Tour

Unes tres-centes persones s’han congregat aquest diumente al Caló del Moro, una de les cales emblemàtiques del sud de Mallorca, massificades en els darrers anys gràcies a l’acció dels “influencers” que han derivat en coes llarguíssimes amb hores d’espera simplement amb l’objectiu de fer-se un “selfie”, una fotografia, en aquest espai natural.

En aquests darrers dies l’acció, convocada pel col·lecitu Mallorca Platja Tour, havia estat contestada per la batlessa de Santanyí, que va afirmar que la cala no necessitava més pressió, perquè no l’aguanten més ni l’espai natural ni els veïns dels voltants. No obstant, l’Ajuntament de Santanyí va arbitrar fa temps un parking per facilitar l’aparcament en les immediacions del Caló del Moro, tot i que aquest havia estat denunciat per l’Agència de Defensa del Territori del Consell de Mallorca.

No ha estat la primera ni la darrera de les mobilitzacions que baix el lema “Ocupem les nostres platges” va sortir de forma espontània per respondre a la diputada de l’extrema dreta que havia dit que els mallorquins eren uns incrèduls si pensaven que podien anar a la platja amb normalitat a l’estiu, perquè ens devem al turisme.

També l’Assemblea de la plataforma Menys Turisme, Més Vida celebrada a Manacor fa uns dies va decidir convocar una gran mobilització contra la massificació turística el proper 21 de juliol, en plena temporada.

Comentaris
Nova acció contra la massificació al Caló del Moro