Campanya d'Accions per l'Emergència Climàtica

Campanya d'Accions per l'Emergència Climàtica
fridays for future
fridays for future

Un grup de treball format per joves activistes d’arreu Espanya del moviment Fridays for Future, entre els quals figura el jove mallorquí Pere Joan Femenia, llancen avui una campanya per impulsar a Espanya la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI, per les seves sigles en anglès) “Actions on Climate Emergency” (Accions per la Emergència Climàtica).

L’ECI és la proposta conjunta de major consens en el panorama europeu que persegueix quatre objectius: que la Unió Europea (UE) reajusti la legislació vigent (Acord de París) per aconseguir la reducció del 80% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’aquí al 2030 i arribar a un 0 net en 2035; aplicar el impost de Regulació Límit de Carboni, que s’afegiria als productes importats en funció de la quantitat de gasos d’efecte hivernacle que comportin; no firmar cap tractat de lliure comerç amb països que no segueixin una ruta
compatible d’1,5º segons el Climate Action Tracker; i elaborar materials educatius per tots els plans d’estudi dels estats membres de la UE sobre els efectes del canvi climàtic.


Per tal de que això es faci realitat -és a dir, que la ECI sigui sotmesa a debat i votació al Parlament Europeu- és necessària la veu d’un milió d’europeus mitjançant la seva firma. De moment, la iniciativa compta amb el suport de personalitats del món de l’art, la ciència i la cultura com Joan Dausà, Pere Pons, Alejandro Sanz, Samantha Vallejo-Nágera, Bad Gyal, Alba Flores, la banda Olivia is a ghost, Ana Perrote, la banda Las Hinds, Joan de Son Rapinya, Pablo Rodríguez Rosa, Quim Hereu, Miquel González, Maren o Pati VEGawake.

Per altra part, Pere Joan Femenia, que ja estava coordinant el moviment local amb el grup nacional, se'n va adonar que aquesta era la iniciativa més ambiciosa que el moviment havia plantejat des de la seva aparició. És per això que tot i el curs universitari o examens va decidir crear, juntament amb l'encarregat internacional, el vigués Héctor Santorum, un nou grup per llançar aquesta campanya. A partir d'aqui un grup d'una vintena de persones van treure endavant amb la participació de famosos i moltes organitzacions aquesta campanya.

Aquesta feina de un parell de mesos es veu materialitzada aquest divendres, amb l'esperança  d'aconseguir les signatures necessàries: "Sempre estam lluitant pel nostre futur incert i en aquest cas volem aprofitar per reivindicar una europa més verda i compromesa amb el futur de les noves generacions".


Per firmar, n’hi ha prou amb completar el formulari a aquesta web (https://eci.fridaysforfuture.org/es/sign-the-european-citizens-initiative/ ).

 

Comentaris
Campanya d'Accions per l'Emergència Climàtica