‘Sus’ a l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca

‘Sus’ a l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca
1b898d36-dbf5-e324-f293-b06f880b0d5a
1b898d36-dbf5-e324-f293-b06f880b0d5a

Com hem d’afrontar el canvi climàtic des de Mallorca? Aquesta és la pregunta que s’ha llançat per carta a més de 10.000 persones de l’illa. Totes són possibles candidates a participar de l’Assemblea Ciutadana pel clima de Mallorca. D’aquestes 10.000 persones, 60 serán les elegides per a poder participar en les diferentes sessions que es duran a terme entre els mesos de novembre i febrer a Mallorca. La selecció es farà sota els criteris següents:  gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. A més es promourà la participació de gent jove, a partir de 16 anys, ja que són les generacions joves i les futures les que seran especialment afectades per la crisi climàtica. Aquesta selecció es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation. 

L'Assemblea consta de 5 sessions que es duran a terme els següents dies: 19 de novembre, 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores. Al llarg d’aquests mesos, les 60 persones seleccionades cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climàtica de forma efectiva i socialment justa?.

Segons el professor Pau de Vílchez Moragues, aquesta és una fita història per a Mallorca. "Es tracta d'una experiència pionera que a Espanya s'ha fet a nivell nacional però mai a nivell regional. Tenim exemples semblats a França, Irlanda i Gran Bretanya. "L'Assemblea ciutadana per al clima de Mallorcaservirà per per  apropar la crisi climàtica a la ciutadania,  per saber què implica i, sobre tot, per trobar plegats les solucions a aquesta amenaça" ha afegit de Vílchez.

Durant 5 mesos, aquest equip de 60 persones rebran informacions de científiques i cientifics qualificats i també les posicions dels actors socials de les Illes Balears (empresaris, sindicats, societat civil, etc). El grup estarà acompanyat d'un equip de facilitadors i facilitadores que garantiran que els debats seran fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serviran per a avançar a Mallorca en la lluita contra el canvi climàtic. "El canvi climàtic és aquí i ha arribat per a canviar la manera com feim les coses" ha afirmat Pau de Vílchez. 

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca és una iniciativa d’un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. 

Comentaris
‘Sus’ a l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca