L'associacio d'usuaris del tren persisteix amb el nou Conseller de mobilitat

L'associacio d'usuaris del tren persisteix amb el nou Conseller de mobilitat
imatge: ElMundo
imatge: ElMundo

L'Associació d'Usuaris del Tren ha fet públic un comunicat on s’informa que el proper 27 d’abril es reuniran amb el nou Conseller de Mobilitat i Habitatge  Sr. Josep Marí i Ribas,  per tal de traslladar-li el descontent existent entre  la immensa majoria d’usuaris habituals del tren,  per el nou sistema tarifari imposat a partir del passat dia 1 de gener de 2021.

Dita reunió es a instàncies de l'Associació i pretén  poder  exposar les reivindicacions dels usuaris i usuàries davant  dels canvis que s'han produït  en temps de pandèmia  i que han significat  un augment encobert  de tarifes . 

La quantitat de reclamacions,  queixes,  peticions d’informació,  demandes d'ajuda,  usuaris amb targeta  desconcertats que no poden aclarir  el preu que els cobra el  Consorci de Transports de Mallorca  per cada viatge  realitzat  i usuaris que ens diuen que han optat per deixar  d'utilitzar aquest transport, preocupa a l’Associació i per això ho volen   tractar amb el nou Conseller amb l’ànim d’aconseguir millorar el sistema.

Per altra banda,  passats més de tres mesos de la posada en marxa del nou sistema tarifari  amb punts de descompte que caduquen mensualment,  uns  preus progressius amb manca de transparència,  la deficient  comunicació de dades fiables sobre percentatges d’usuaris i  tarifes pagades  i  la insistent comunicació de la Direcció General de Mobilitat,  repetint que les estadístiques els diuen que s’estalvia en contra del convenciment majoritari dels usuaris habituals,  fan que la indignació i la insatisfacció no deixin d’augmentar.  

Des de l’Associació volen que la Direcció General de Mobilitat i el Consorci de Transports de Mallorca els faciliti les dades que  havie demanat ja abans de la implantació del nou sistema tarifari, com ara d’on es treuen l’estadística de 90 viatges mensuals per usuari, o com han elaborat les dades  per decidir l’escala de punts i progressió de les tarifes .

Així mateix, també recorden la relació d’Ajuntaments sensibles  al malestar dels usuaris del transport públic,  que  han presentat i aprovat  mocions per instar a la revisió i millora del nou sistema tarifari i que ens ho han fet saber: Alaró, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Campanet,   Lloseta, Llubí, Llucmajor, Marratxí, Palma, Petra, Pollença, Porreres, Santa Maria,  Sineu i Sa Pobla.

També agraeixen a les entitats que ens donen suport en aquesta iniciativa reivindicativa per a millorar sistema tarifari i fer més atractiu el Transport Públic de les Illes, que són el GOB,  Terra ferida,  GADMA, Nova Energia Mobilitat, Plataforma d’Usuaris del TIB,  Plataforma Volem Via verda i Plataforma Antiautopista Llucmajor-Campos.

Comentaris
L'associacio d'usuaris del tren persisteix amb el nou Conseller de mobilitat