REPSOL, responsable del desastre ecològic del Perú

REPSOL, responsable del desastre ecològic del Perú
Repsol, hazte cargo
Repsol, hazte cargo

El govern de Perú ha responsabilitzat la companyia espanyola Repsol pel desastre ecològic a la Pampilla, després del tsunami provocat per l’erupció del volcà Tonga. El vessament de petroli ha afectat uns 18.000 metres de costa, amb danys irreparables sobre ecosistemes protegits i les comunitats de la regió, que viuen de la pesca. 

La refineria de Repsol, no disposava de cap mena de pla de contingència, ni va alertar les autoritats quan es va produir el vessament, sobre el qual van amagar informació fins al darrer moment. De fet, varen començar afirmant que només havien estat 7 barrils de petroli que s’havien vessat, quan es calcula que han estat més de 6.000.

El govern peruà ha exigit compensacions a Repsol pel vessament de la seva plataforma petroliera, i es planteja renegociar els convenis amb la companyia.

Mentre Repsol “patrocina el temps” als telediaris, la majoria de mitjans de comunicació espanyols amaguen o minimitzen la responsabilitat d’una multinacional sense escrúpols. Novament, la colonització i l’extractivisme de recursos emmascarat de desenvolupament. Aquest és el lema de Repsol: “Repsol en Perú – Apostamos por el desarrollo en latinoamérica”. 

L’ambaixada d’Espanya ha “lamentat profundament” el vessament en el qual s’ha implicat “una companyia espanyola”, i s’ha solidaritzat amb les persones perjudicades. Els i les ministres seguiran lluint el pin de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, sense que ningú no demani comptes a Repsol.

 

Comentaris
REPSOL, responsable del desastre ecològic del Perú