PP i VOX, contra les dones

PP i VOX, contra les dones
Foto: Abascal i el vicepresident de Castella-i-Lleó (La República)
Foto: Abascal i el vicepresident de Castella-i-Lleó (La República)

La proposta de l’extrema dreta a Castella-i-Lleó de condicionar el dret de les dones a l’avortament, amb mesures com fer-les escoltar el cor del fetus equiparables amb la tortura, sembla tirar endavant, tot i les amenaces de Moncloa i el rebuig unitari del moviment feminista.

La proposta de VOX ha estat assumida pel conjunt de l’executiu, amb el president del PP Fernández Mañueco al capdavant, i el seu vicepresident de la ultradreta com el portaveu d’una proposta redactada fil per randa pels grupúsculs extremistes i ultracatòlics “provida”, cada cop amb major influència a països com els Estats Units o Brasil, i ara també aquí, a Espanya, en consonància amb els discursos i polítiques més reaccionàries.

Mentre en les darreres setmanes s’han batut rècords de feminicidis, les dretes es dediquen a criminalitzar les dones amb les seves polítiques,  que en aquest cas posenen perill un dret essencial com és el de les dones a decidir sobre el seu propi cos. Castella-i-Lleó és la demostració del que pot implicar el proper mes de maig que el PP guanyi les eleccions i inclogui VOX en els governs a nivell municipal i autonòmic, ja sigui de forma directa o indirecta. Per ara, han demostrat que no els importa gaire negociar amb la dignitat i els drets de les dones.

Avui s'havia de publicat una ordre al Butlletí oficial d'aquella comunitat, que de moment s'ha congelat, atès que el propi president Mañueco reconeixeria que la mesura es podria considerar una forma de coacció. 

Comentaris
PP i VOX, contra les dones