Diumenge 5 de Maig, SÍ a la Llengua

Diumenge 5 de Maig, SÍ a la Llengua
cartell
cartell

L’Obra Cultural Balear ha convocat per al proper Diumenge, 5 de Maig, a la Plaça Major de Palma, la concentració que baix el lema “Sí a la Llengua!”, vol donar un toc d’atenció a unes administracions que no només van en contra de la llengua catalana, sinó en contra de les normatives que les protegeixen

Des de l’OCB proclamen que “sortirem al carrer per proclamar que estimam Mallorca i la nostra llengua, i ho feim amb un amor infinitament més fort que l’odi que li professen alguns. Sí a la Llengua!”. El seu president, Antoni Llabrés, ha afirmat que la mobilització de diumenge serà un bon termòmetre del grau de mobilització social. Cal recordar que PP i VOX han convertit la llengua en motiu de confrontació social, i han impulsat polítiques regressives que van des del pla de segregació lingüística a les escoles, a l’eliminació del requisit del català a la sanitat, o la reducció del seu ús als ajuntaments de Palma i Calvià.

A les 18h, hora de la concentració a la Plaça Major, és previst que hi arribi el Correllengua, que s’haurà iniciat dies abans passant pels pobles de Mallorca. Les Illes no són l’únic lloc on el català ha estat objecte de les polítiques reactives de les dretes i les extremes dretes. Aquest cap de setmana, per exemple, Acció Cultural del País Valencià ha sortit als carrers per reivindicar la llibertat i els drets com a societat, en defensa del valencià.

Comentaris
Diumenge 5 de Maig, SÍ a la Llengua