Concentració a Palma en solidaritat amb el poble palestí

Concentració a Palma en solidaritat amb el poble palestí
foto: Neus Truyol
foto: Neus Truyol

Prop d'un milenar de persones es concentraren ahir diumenge, 16 de maig, a Palma, en solidaritat amb el poble palestí davant l'ofensiva de l'estat ocupant d'Israel contra els palestins, i especialment contra la franja de Gaza, que està essent bombardejada sense pietat, ja ha causat prop de dos centenars de morts, dels quals 58 infants, enmig del silenci de la comunitat internacional, govern d'Espanya inclòs, davant l'incompliment flagrant del dret internacional.

La resposta defensiva dels palestins als atacs a Jerusalem i altres indrets per part de grups supremacistes israelians ha estat resposta amb la violència més ferotge de l'estat d'Israel en els darrers anys, que no té altra finalitat que l'aniquilació del poble palestí, que com mostra el mapa elaborat per l'organització juvenil Mallorca Nova, ha quedat reduïda a reductes en aquestes dècades de colonització i ocupació d'ençà que va començar el conflicte. Quan es celebren els 73 anys de la Nakba ("el dia de la catàstrofe", quan 800.000 palestins foren desplaçats), Israel sembla decidida a executar l'extermini total de la població palestina, que resisteix malgrat tot.

La concentració a Palma no va ser l'única. Durant tot el cap de setmana s'han succeït les mobilitzacions a diferents ciutats d'arreu de l'estat, i també a nivell internacional. A les xarxes socials, grups finançats per l'Estat d'Israel acusen d'antisemitisme a qualsevol persona o grup que es solidaritzi amb el poble palestí aquests dies, en una ofensiva injustificable. Aquest cap de setmana la seu dels mitjans internacionals a Gaza ha estat bombardejada per Israel, en una nova vulneració del dret internacional. Si la desinformació falla, sempre queda el desmantellament dels informadors.

Comentaris
Concentració a Palma en solidaritat amb el poble palestí