Dones i estudiants segueixen desafiant el règim iranià

Dones i estudiants segueixen desafiant el règim iranià
foto: BBC Mundo
foto: BBC Mundo

En aquestes setmanes de protestes han mort ja més de 150 persones, moltes d’elles dones i estudiants, que tot i així segueixen dempeus després de l’assassinat de la jove kurda Masha Amini el 16 de setembre. També han estat detingudes més d’un milenar de persones.

Fa uns dies també fou assassinada la jove Nina Shahkarami, la imatge de la qual s’havia fet viral a les xarxes socials com a dona revoltada. La repressió ha generat la solidaritat de dones de tot el món en suport a les dones iranianes. Milers de dones d’arreu del món s’han tallat simbòlicament un floc de cabells, entre d’elles algunes mallorquines, com la consellera Fina Santiago o la regidora de Cort Neus Truyols.

El parlament europeu ha amenaçat amb sancions, i des d’Amnistia Internacional han instat el Consell de Drets Humans de Nacions Unides a establir un mecanisme independent d’investigació i rendició de comptes davant els greus crims que estan cometent les autoritats iranianes, especialment contra les dones. Denuncien l’ús de munició real i altres tàctiques il·legals per sufocar revoltes que són majoritàriament pacífiques.

comentaris
Dones i estudiants segueixen desafiant el règim iranià