El grup Barceló fa negoci amb la deportació de migrants

El grup Barceló fa negoci amb la deportació de migrants
Imatge: Voz Pópuli
Imatge: Voz Pópuli

Elaborat per Corporatewatch.org i amb la col·laboració de @stopdeportacion, el GOB ha donat a conèixer aquesta setmana l’informe que involucra el grup empresarial turístic Barceló amb la deportació exprés de persones migrants que arriben a Espanya. 

La companyia liderada per Simón Pedro Barceló, exsenador del PP, ha vist minvat els seus ingressos amb la pandèmia, però ha trobat un nou filó de negoci a través d’un contracte públic 18 mesos de  durada amb el Ministeri de l’Interior, que li reporta 9,9 milions d’euros per fer aquesta feina, a través de la seva companyia xàrter, Evelop.

El grup Barceló també fa negoci amb la deportació de migrants a altres països, de fet fa uns mesos hi va haver mobilitzacions en propotesta per això mateix al Regne Unit, on també a través d’Evelop deporten persones  a Nigèria, Ghana i Jamaica. Una altra companyia mallorquina, Globalia, també havia litigat anteriorment amb el grup Barceló per quedar-se amb un d'aquests sucosos contractes amb l'Estat, que per altra part és incapaç de garantir la bona connectivitat de les Illes, però treu contractes milionaris amb companyies illenques per deportar migrants. El món al revés.

Els mateixos avions que serveixen per dur turistes a les “destinacions competidores” de Balears on Barcelo té Hotels, des d’Amèrica Centrali Carib fins a l’Àfrica, serveixen per reforçar la política de fronteres racistes. Fa només uns mesos, Evelop va abandonar a Mauritània desenes de senegalesos que havien arribat en pastera  les Canàries. 

Espanya ha deportat més de 220.000 persones en la darrera dècada, tot i les protestes de les organitzacions humanitàries, i sentències com la del Tribunal de Justícia de la Unio Europea, que el novembre passat va dictaminar que no es pot deportar una persona només per està en situació irregular, si no existeixen elements addicionals, agreujants.

El grup Barceló també té una fundació solidària, la fundació Barceló, amb la qual financien activitats caritatives.

comentaris
El grup Barceló fa negoci amb la deportació de migrants