Israel practica l'apartheid més dur contra el poble palestí

Israel practica l'apartheid més dur contra el poble palestí
Bombardeig israelià de Gaza
Bombardeig israelià de Gaza

Israel ha fet una passa més en la seva ocupació del que resta de Palestina, i en la vulneració dels drets humans i del dret internacional sense que això tengui conseqüències. En les darreres setmanes, la tensió s’ha incrementat tant amb les ocupacions de cases de famílies palestines a Jerusalem per part de colons israelians amb la complicitat del govern de Netanyahu, i amb atacs de supremacistes israelians de Lehava a l’emblemàtica mesquita d’Al Aqsa en plena celebració del ramadà. 

L’Estat sionista i terrorista d’Israel, que alguns s’atreveixen a Espanya a posar com a model, està reproduint amb violència l’apartheid que va patir Sudàfrica durant dècades al segle passat, i practica una política de neteja ètnica que fa que ja siguin prou del 80% els territoris palestis ocupats. Només un 0,9% dels palestins han rebut la vacuna, mentre Israel presumeix de ser el país més vacunat del món. 

A la franja de Gaza, que duu més d’una dècada essent un territori assetjat, ha esdevengut amb la pandèmia un vertader camp de concentració, amb una situació humanitària insostenible. Ahir, una vintena de persones moriren pels bombardejos d’Israel a la franja de Gaza, nou dels quals infants.

Mentrestant, la comunitat internacional ni està ni se l’espera. Com a Colòmbia, controlen  la situació els socis de les grans potències occidentals, que seguiran mirant cap a un altre costat.

Comentaris
Israel practica l'apartheid més dur contra el poble palestí