Joves saharauis de Mallorca denuncien tortures a la família de l'activista Sultana Khaya

Joves saharauis de Mallorca denuncien tortures a la família de l'activista Sultana Khaya
e1f4aada-f808-4a84-ba29-bd4761533d2b
Imatge de Sultana Khaya on s'aprecienels efectes de les tortures patides

Els joves saharauís de Mallorca i de tot el món han denunciat les tortures que pateixen les seves famílies als territoris ocupats del Sàhara occidental per part del règim marroquí. Des del 13 de novembre el Front Polisari va abandonar l’alto el foc de 1991 per mor de l’atac de Marroc contra activistes saharauís a la bretxa il·legal del Gargarat, d’on s’extreuen recursos naturals il·legalment. Des de llavors, els saharauís responen als atacs per part del Marroc, i varen anunciar el retorn a les armes després de més de 29 anys de lluita pacifista. La repressió s’ha incrementat, però també la resposta per part dels presos polítics saharauís -que romanen a les presons en vaga de fam- i d’activistes dels drets humans com Aminatu Haidar o Saltana Khaya.

Segons Abdi Erguebi Alamin, jove saharauí resident a Inca, els qui més pateixen són els territoris ocupats del Sàhara Occidental, on “diàriament es produeixen tortures i violacions a les nostres famílies… dones, gent gran, nines i nins”. La darrera qüestió que denuncia Abdi és justament la tortura a la família de Sultana Khaya i les seves germanes, Elwware i Zainabu Khaya.

Juntament amb vídeos i imatges que mostren les tortures, els joves saharaís fan una crida “a la consciència activa, una crida a les organitzacions internacionals, de drets humans, a la Creu Roja, a tota organització de protecció dels drets civil sdel món perquè salvin aquesta família que duu 75 dies patint sitiada en arrest domiciliari patint opressió, vulneracions greus i vexacions que degraden la dignitat humana”.

 

Comentaris
Joves saharauis de Mallorca denuncien tortures a la família de l'activista Sultana Khaya