Urgent: Justícia per a Helena Maleno

Urgent: Justícia per a Helena Maleno
Justícia per a Helena Maleno
Justícia per a Helena Maleno

La recentment nomenada Doctora Honoris Causa per la UIB, la defensora dels drets humans Helena Maleno Garzón, ha convocat avui una roda de premsa davant el Consell General de l’Advocacia per tal de denunciar que la seva vida corre perill. L’activista, que mitjançant l’ONG Caminando Fronteras ha salvat centenars de vides a l’estret, ha denunciat el poder de les clavegueres de l’Estat, i exigeix als governs d’Espanya i Marroc que la protegeixin, a ella i la seva família.

Les principals entitats nacionals i internacionals de Drets Humans promouen una carta al president Sánchez, que justament es troba de “gira africana”. A la carta, exigeixen justícia per a Helena Maleno, que va ser deportada i expulsada de Marroc quan tornava d’un breu viatge de feina a Espanya. L’activista ha viscut al país magribí durant els darrers vint anys, i ha estat obligada a ser separada de la seva filla menor durant setmanes. 

Tot i que els tribunals tant espanyols com del Marroc han reconegut que la tasca de Maleno és humanitària, el Ministeri de l’Interior ha intervengut per tal de boicotejar la tasca de l’activista, reconeguda fins i tot per Nacions Unides.

A la política de fronteres racista i a la cooperació interessada de Moncloa s’hi uneix aquest intent de criminalització de la tasca d’Helena Maleno i Caminando Fronteras, una criminalització que de pas només serveix per alimentar el discurs de l’extrema dreta, i per evitar que Caminando Fronteras segueixi salvant vides.

Podeu signar la carta de suport aquí.

Comentaris
Urgent: Justícia per a Helena Maleno