27S: Dia del Turisme, Dia del Col·lapse

27S: Dia del Turisme, Dia del Col·lapse
collapse_tourism_day
collapse_tourism_day

Més d'una trentena de col·lectius socials i ecologistes de l'illa de Mallorca han convocat una mobilització per al proper 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme. Es tracta d'una mobilització de caràcter internacional, que es produeix de forma simultània a diverses ciutats i pobles d'arreu del planeta, afectades pels excessos de la indústria turística. Amb el lema "Pels nostres barris, per les nostres ciutats i pobles, pel nostre territori, per les treballadores i treballadors, pel nostre clima, per la nostra costa, per la nostra salut, pel nostre futur", diferents Ciutats del Sud d’Europa de la xarxa SET denuncien els impactes i conseqüències de la intensificació turística després de l’aturada que va suposar la pandèmia i atenent la situació actual d’agreujament de la crisi climàtica.

La massificació i pressió sobre el territori i els recursos; l'alt nivell d'emissions, tant del transport per carretera com sobretot dels avions; la gentrificació arran de l'especulació amb l'habitatge i l'expulsió dels residents de molts indrets, són alguns dels motius que han duït les entitats de Mallorca, com ara les entitats de la Plataforma contra l'Ampliació de l’Aeroport i altres entitats d’arreu de l’illa se sumen a fer aquesta convocatòria unitària.

Convoquen una Cadena Humana al voltant del Consolat de Mar, el dimarts 27 a les 19 h, en paral·lel a mobilitzacions similars que es desenvoluparan a Donòstia, Marsella, Venezia, Lisboa, Ajaccio o Nàpols, entre altres.

 

 

Comentaris
27S: Dia del Turisme, Dia del Col·lapse