Setmana negra d'accidents laborals a Mallorca

Setmana negra d'accidents laborals a Mallorca
imatge: Carlos Felipe Law Firm
imatge: Carlos Felipe Law Firm

Des del sindicat CCOO han denunciat que en menys d'una setmana han mort dos treballadors en sengles accidents laborals a les Illes, i que a més s'han produït tres accidents molt greus. Al llarg d'enguany set treballadors han mort, la mateixa xifra qu een tot el 2021, denuncien des del sindicat. 

Així mateix, des de CCOO han treslladat el seu suport i solidaritat a les famílies i amics dels afectats, però també reclamen a la Inspecció de Treball i l'IBASSAL la realització d'una investigació exhaustiva sobre aquests lamentables accidents, que permeti conèixer-ne les causes, així com millorar les prevencions i determinar responsabilitats.

Una xifra tan elevada de morts, afirmen, "seria un escàndol si tingués un altre origen, però sembla que si els motius són anar a guanyar-se el pa i la falta de mesures preventives, s'assumeix com un inevitable tribut a pagar".

Des de CCOO recorden que s'han comptabilitzat 16.903 accidents de treball en els primers set mesos de 2022, i denuncien que hi ha qui els justifica com "el preu a pagar" per l'increment de l'activitat econòmica i l'ocupació. Denuncien que la prevenció a les empreses s'ha deteriorat de forma profunda en els darrers anys, i que cal reforçar i intensificar les polítiques actives en matèria de seguretat i salut a la feina, i millorar els sistemes de vigilància i inspecció de les empreses.

La prevención en las empresas se ha deteriorado de manera profunda en estos últimos años; es necesario reforzar e intensificar las políticas activas en materia de seguridad y salud en el trabajo, y mejorar los sistemas de vigilancia e inspección de las empresas. Per això, la Federaió d'Hàbitat i la Secretaria de Salut Laboral del sindicat sol·lictitaran una reunió urgent amb totes les parts implicades, inclosa l'administració autonòmica i la inspecció laboral, perquè consideren "intolerable que 27 anys després de l'aprovació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals es segueixin produint accidents per causes fàcilment evitables".

Comentaris
Setmana negra d'accidents laborals a Mallorca