Captaran els governants el missatge del Fòrum de la Societat Civil?

Captaran els governants el missatge del Fòrum de la Societat Civil?
imatge: Alternativa
imatge: Alternativa

El passat dijous a la nit, el Fòrum de la Societat Civil va organitzar a l'Estudi General Lul·lià un acte amb la participació de totes les entitats que en formen part, un total de 26. També hi havia convidades representants d'altres organitzacions socials i de les institucions illenques.

El missatge de l'acte, conduït pel periodista Joan Carles Palos, fou clar: cal un canvi de model, i tornar a la situació de 2019, on el model ja era socialment injust i ecològicament insostenible, no és una opció. El sindicalista José Luís García (CCOO), l'empresari de PIMEM Jordi Móra, Maria Lluïsa Dubon de Palma XXI, Amadeu Corbera del GOB i Cristina Llorente, coordinadora del document "El futur que volem", conversaren sobre els principals reptes del necessari "canvi de model econòmic".

Al document "El futur que volem" sintetitza les propostes elaborades pels diferents grups de treball del Fòrum en àrees com el turisme, la diversificació econòmica, la transició energètica o la transformació social. Es tracta d'un document obert i dinàmic, que es pretén dur al debat tant amb el conjunt de la societat de les Illes, com amb les institucions polítiques.

Ara la qüestió és si els governants a les diferents institucions captaran un missatge que és necessari que es converteixi en accions concretes, davant una realitat plena d'incerteses i on tornar a la "vella normalitat" no sols no és possible, sinó que seria una passa errònia. 

Comentaris
Captaran els governants el missatge del Fòrum de la Societat Civil?