La Conselleria de Treball torpedeja la unitat sindical

La Conselleria de Treball torpedeja la unitat sindical
foto: Hosteltur
foto: Hosteltur

L’acord unilateral assolit entre el sindicat majoritari al sector de l’hoteleria, UGT, el GOIB i la patronal ha caigut molt malament a l’altre sindicat, CCOO, que  a més és el sindicat majoritari en el mateix sector en el conjunt de l’Estat.  L’acord, anunciat aquests dies, es centra bàsicament en pactar pujades salarials, quan el mateix conseller de Treball, Iago Negueruela, havia assenyalat en la tramitació de la mateixa Llei de Turisme que una de les assignatures pendents és la regulació de les càrregues de feina.

CCOO ha donat per trencada la unitat d’acció amb UGT, i ha advertit que si aquest és el camí, el sindicat negociarà també unilateralment amb les patronals d’altres sectors on sigui majoritari, com ara els transports. El secretari general de la federació de serveis a la ciutadania de CCOO, Josep Ginard, ha arribat a afirmar que la UGT ha fet de crossa del PSOE, i que no comparteix en absolut aquesta forma de fer sindicalisme. Des de les Kellys, l'entitat que agrupa les cambreres de pis, la seva portaveu Sara del Mar també ha assenyalat les insuficiències de l'acord.

Al llarg del dia d’avui des de la Conselleria de Treball, l’instigador d’un acord que sobretot satisfa les patronals hoteleres, Iago Negueruela, ha intentat rebaixar la tensió generada, ateses les conseqüències que això pot dur a la negociació col·lectiva a molts sectors laborals a la nostra comunitat.

CCOO ha denunciat el conveni, i ha exigit una negociació “amb llums i taquígrafs”, que contempli no només les qüestions salarials, sinó la qualitat de la feina i les problemàtiques múltiples de les persones que treballen al principal sector econòmic de les Illes Balears. Regular les càrregues laborals, solucions habitacionals o equilibrar els salaris al ritme dels beneficis empresarials són algunes de les demandes plantejades per CCOO.

Tot apunta a què el preacord, que compta amb l'alabança de lobbies turístics com Hosteltur, seria una nova maniobra de "com-pol" de cara a presentar, com l'any passat amb el "turisme circular", les bondats del model turístic balear a FITUR, que comença aquesta setmana. 

Comentaris
La Conselleria de Treball torpedeja la unitat sindical