Protesta contra l'encariment de preus

Protesta contra l'encariment de preus
Unknown
Unknown

A iniciativa de CCOO i UGT, organitzacions socials d’arreu de les Illes i partits d'esquerres s’han sumat a la convocatòria unitària per tal de protestar contra l’encariment dels preus de l’electricitat i l’alimentació que ha tengut lloc aquest dimecres 23 de març. Baix el lema “Contenir els preus, protegir l’ocupació, frenar el deteriorament de les nostres condicions de vida”, les organitzacions convocants volien canalitzar el malestar social arran de l’increment desorbitat dels preus, sobretot de l’electricitat i els combustibles, en forma de pressió cap a les administracions. I en especial, cap a la Unió Europea, que té en les seves mans la possibilitat de modificar la regulació marginalista dels preus de l’electricitat.

Denuncien que els sectors més desafavorits són els que paguen aquests increments de preus. I és que la inflació, com recull el manifest de la convocatòria, és en aquests moments en el 7,6% (febrer de 2022) el seu nivell més alt d’ençà de 1986. Cada nova pujada de preus representa una passa enrere en les condicions de vida d’amples capes de la població, i difumina els efectes de mesures positives com l’increment del Salari Mínim Interprofesisonal, que en la pràctica queden anulades.  

En contrast, els beneficis de les grans companyies energètiques segueixen pujant de forma salvatge, tot aprofitant la conjuntura i fent caixa en previsió de les regulacions que ara es comencen a exigir des dels carrers. Així com les immorals retribucions dels seus directius

La manifestació, que va partir a les 19h de la plaça Espanya de Palma i que també es va realitzar al conjunt de les Illes Balears i de l'Estat, ha comptat amb la participació d'unes 300 persones, acompanyades pel mal temps.

Comentaris
Protesta contra l'encariment de preus