«Gatillazo» de les dretes a Colon

«Gatillazo» de les dretes a Colon
gatillazo 02
Foto de Domini Públic

No podien haver triat espai més simbòlic que la plaça Colon a Madrid per a la seva convocatòria d’unitat imperial decadent contra el govern de Sánchez i el que és pitjor: contra el diàleg. I és que la d'ahir va ser una manifestació de negació de la política i de la seva essència: la paraula i la negociació.

 

Però ni el nou tripartit ni els seus acompanyants (amb forces encara més extremistes com Falange o España 2000, entre altres grups feixistes que es sumaren oficialment a la convocatòria) no varen evitar el fracàs d’una concentració que s’han esforçat per animar amb el suport dels grans mitjans de comunicació (i no sols els de la caverna) i fins i tot de velles glòries socialistes de carnet i barons homologables a la dreta espanyola. 

 

Ni la simbologia, ni la propaganda, ni la intoxicació, ni els autobusos pagats no han estat suficients com per superar les 50.000 persones assistents vengudes de tots els racons de l’Estat, inclòs el líder del PP balear, Biel Company, que va piular això amb ell mirant emocionat el bany de banderes mentre sonava l’himne espanyol orfe de lletra: «Queremos una España en libertad y unida. No podemos aceptar lecciones de democracia de aquellos que pactan con extremistas, proetarras y los que quieren destruir nuestra nación. ¡Nosotros estamos#UnidosPorEspaña!#Yovoy»

 

Tot i això, convé recordar que el fracàs de la concentració és l’èxit del marc polític i ideològic de la dreta extrema, que ha fet recular el govern del PSOE pel que fa a la figura del «relator» en les negociacions amb el govern de la Generalitat. És a dir: s’imposa el marc cognitiu de la dreta de «Una y grande» en la centralitat d’una agenda política que no deixa espai per a escàndols que l’afecten ben directament, com ara la creació de l’empresa pantalla «Paquí-Pallá SL» per part del PP de Madrid per al seu finançament il·legal,o els gairebé 700.000 euros públics de Santiago Abascal, qui ara es presenta com l’exterminador dels «xiringuitos» de la política. No han guanyat el carrer, però han guanyat la batalla política de la setmana. També el PSOE en el govern hauria de prendre nota de quina és la representativitat real d’un monstre que no cal alimentar fent la política de l’adversari i no la teva.

 

A Palma, VOX va reunir més d’un milenar de persones a l’Auditòrium en un acte que més enllà de la parafernàlia, representa un avís per a navegants: les esquerres tenen deures, i aquests passen per il·lusionar i mobilitzar un vot que no pot caure en l’abstencionisme.

 

Comentaris
«Gatillazo» de les dretes a Colon