20S, 'sus' a una setmana de mobilitzacions pel clima

20S, 'sus' a una setmana de mobilitzacions pel clima
foto: Docents pel futur
foto: Docents pel futur

El passat divendres unes 300 persones ens vam concentrar a la plaça de Cort de Palma. Ho vam fer convocades per Joventut pel Clima - Fridays for future Mallorca  i com a part d’un moviment que va tenir lloc a escala global i que ha aconseguit reunir milers de persones arreu del món.

Moltes persones, de diferents edats, a títol personal o  com a part de diferents col·lectius es veieren totalment cohesionades per una causa comuna: demanar als governs que actuïn immediatament de manera decidida i contundent contra el canvi climàtic.

La concentració va transcórrer entre consignes com “sense renou, el govern no se mou”, “si el planeta fos un banc, ja l’haurien resctat” o “què passa, què passa? Que es contamina massa”, entre d’altres per acabar amb la interpretació conjunta i per part del totes les persones assistents d’una emocionant i animada versió ecologista de la Bella ciao.

I això només va ser el principi d’una setmana de mobilitzacions pel clima engegada, coordinada i impulsada pels més joves, cosa que dona esperança real de què la situació actual es pugui revertir.

La setmana continuarà amb un seguit d’activitats diverses (tallers, xerrades, bicicetades, etc.) tant a Palma com a la part forana, organitzades en un programa i que podeu consultar aquí.

A més de les activitats reals, en aquesta era virtual, no en podia faltar també alguna combinada amb l’entorn web. Així, s’ha iniciat la campanya #escolespelfutur impulsada pels Docents pel Futur, la qual consisteix en l’adhesió de centres educatius a la campanya enviant una fotografia dels docents que volen impulsar la lluita contra el canvi climàtic a [email protected].

Un dels darrers actes de la setmana serà la manifestació del 27S (amb sortida a les 12h de la plaça del Tub i arribada a la plaça de Cort) emmarcada dins la jornada de vaga estudiantil i de docents. La Terra que deixarem a les properes generacions mereix una jornada de vaga i que, acabada aquesta setmana, encara que no sigui de manera tan organitzada i coordinada, seguim tenint gestos amables amb el planeta.

Comentaris
20S, 'sus' a una setmana de mobilitzacions pel clima