Clavegueres sense Villarejo

Clavegueres sense Villarejo
foto d'un dels escorcolls a partir de vídeo de la Guàrdia Civil
foto d'un dels escorcolls a partir de vídeo de la Guàrdia Civil

L’Estat ha començat a articular les clavegueres, en les setmanes prèvies a la sentència del «Procés», que màgicament el Suprem farà coincidir amb la celebració de la festa de la hispanitat, cap a la setmana del 12 d’octubre.

En els darrers dies, Fiscalia i forces i cossos de seguretat s’han esforçat en fer veure que els CDR a Catalunya són terroristes, amb escorcolls a domicilis particulars i cosses a la porta estil Corcuera, simulant l’existència d’explosius inexistents per fabricar bombes, «precursors» els anomenen els atestats policials. Fins i tot l'associació "progressista" de fiscals ha amenaçat Torra per les seves declaracions al respecte. 

La gravetat de les acusacions de terrorisme contrasta amb la posta en llibertat de les persones acusades, que diu molt de la intenció de la Fiscalia i la Guàrdia Civil: crear un estat d’opinió, acompanyades de l’inestimable suport del grans mitjans de comunicació, contrari als simpatitzants de la independència, per revertir el fort rebuig social que pot provocar a Catalunya i fora de Catalunya una sentència que ben segur serà contrària als drets humans i al propi ordenament jurídic. També s’hi han enviat reforços de Policia Nacional i Guàrdia Civil cap al Principat, per contestar amb violència la protesta social que ben segur se produirà.

No és la primera vegada que es criminalitza un col·lectiu, abans ho varen fer amb anarquistes, sindicalistes, o persones d’altres religions (recordeu l’ «operació Dixan»), ni tampoc no és la primera vegada que en els darrers anys, coneixem escandaloses operacions comandades per Villarejo encaminades a falsificar proves, protegir els poderosos i atacar els adversaris polítics. De fet, aquests dies ERC, En Comú Podem, Junts per Catalunya, Bildu i Compromís han tornat a demanar al Congrés la creació d’una comissió d’investigació sobre les activitats del comissari, que molt probablement serà rebutjada per PSOE, PP, Cs i VOX.

I és que tot i l’exhumació de les restes de Franco al Valle de los Caídos anunciada ahir per Pedro Sánchez, l’ ombra del franquisme encara planeja sobre el poder judicial i les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Comentaris
Clavegueres sense Villarejo