Adoctrinament a Telemadrid

Adoctrinament a Telemadrid
nina indignada amb la resposta del batle de Madrid sobre l'Amazones
nina indignada amb la resposta del batle de Madrid sobre l'Amazones

L’apropiació de les dretes de la televisió pública no s’ha fet esperar, i després d’aconseguir la batlia de Madrid aquest estiu han fet una passa més enllà en els manuals de manipulació mediàtica amb la creació d’un programa, «Vuelta al cole», que no passaria el més mínim sedàs d’ètica periodística o televisiva.

Es tracta d’un programa pel qual hi passen «famosos», i que en la seva primera setmana d’emissió ha vist desfilar el batle de Madrid, la «comunicadora» Carmen Lomana, o el cantant Mario Vaquerizo. Els posen davant una aula d’educació primària, i els alumnes els fan preguntes que han de respondre com si fossin mestres.

Potser l’episodi que més ressò ha tengut ha estat quan una alumna demana a Almeida, el batle de Madrid, què salvaria del foc si pogués fer-ho: l’Amazones o la catedral de Notre Damme. Davant la resposta del polític, que defensa l’opció de la catedral parisenca «perquè és un símbol d’Europa», els infants s’indignen amb arguments tan bàsics com «però què dius, l’Amazones és el pulmó del món!». Almeida també fa un esforç perquè els infants distingeixin entre dreta i esquerra, atorgant als primers el valor de la llibertat i als segons el del control (...).

Per la seva part, Carmen Lomana explica a l’aula que Pablo Iglesias hauria de canviar de desodorant, i que per contra Pablo Casado és molt polit, i que importa més l’aspecte físic que la formació acadèmica. Finalment, Mario Vaquerizo ha cantat davant els nins i nines que el feminisme i la política «me da igual», per rematar la primera setmana de programa.

Sembla mentida que els mateixos que ataquen l’educació pública i posen en qüestió els docents amb acusacions d’ «adoctrinament» (per cert, les mateixes que fan Trump o Bolsonaro contra els docents i les universitats) s’atreveixin a fer un programa d’aquestes característiques, finançat amb diners públics. Sort que els infants, davant moltes de les preguntes que plantegen als diferents personatges, demostrin més seny que la majoria d’ells.

Comentaris
Adoctrinament a Telemadrid