28 d'abril: dia de la prevenció de riscos laborals

28 d'abril: dia de la prevenció de riscos laborals
28 d'abril
28 d'abril

Aquest 28 d’abril és, com ho serà també el dia del Treball, el 1er de maig, atípic. Amb uns nivells de destrucció de llocs de treball sense precedents i amb la paradoxa, alhora, de l’increment dels riscos per a la salut de treballadores i treballadors per mor del COVID-19.

Des de les principals organitzacions sindicals a Balears han aprofitat per recordar que són les condicions de treball que determinen l’origen dels accidents i malalties laborals, i que aquestes condicions han empitjorat molt en els darrers anys per mort de la precarització de la majoria d’ocupacions.

Des de CCOO denuncien que la pandèmia ha posat en evidència el sistema de prevenció de riscos, que no es compleix de forma sistemàtica, i que bona part d’empreses, fins i tot en el sector públic, no posen els equips de protecció individual (EPIs) necessaris per al desenvolupament de la seva jornada laboral amb garanties de què la seva salut no es veurà afectada.

En un manifest conjunt, CCOO i UGT recorden que d’ençà de l’aprovació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals fa vint-i-cinc anys, la prevenció s’ha desvirtuat i s’ha convertit més en un negoci que no pas en un dret, i exigeixen a les administracions la seva desmercantilització, així com unes polítiques actives coordinades entre les àrees laboral i sanitària de les diferents administracions.

Finalment, les organitzacions sindicals han expressat el seu desig que aquest 28 d’abril sigui un homenatge a les víctimes del coronavirus, i als treballadors i treballadores dels serveis essencials.

 

 

Comentaris
28 d'abril: dia de la prevenció de riscos laborals