Mallorca Lliure, contra la militarització dels carrers

Mallorca Lliure, contra la militarització dels carrers
imatge: Centre Delàs de cultura per la pau
imatge: Centre Delàs de cultura per la pau

Els i les joves del col·lectiu Mallorca Lliure han presentat aquest cap de setmana la campanya #NoVolemMallorcaMilitaritzada, que denuncia la militarització de la lluita contra la pandèmia, amb la presència als nostres carrers durant aquestes setmanes d’estat d’alarma de personal militar amb l’excusa de la seva col·laboració amb tasques de desinfecció, entre d’altres. Una presència que segons Mallorca Lliure, és tolerable que es normalitzi en una societat democràtica.

Una presència que també s’ha estès a les compareixences diàries davant els mitjans del gabinet de crisi creat a instàncies del govern de Sànchez, on compareixen els caps de la policia, Guàrdia civil i exèrcit, un fet insòlit en altres Estats, ni tan sols als Estats Units que són un estat molt més militaritzat.

De fet, aquestes compareixences ja han creat diferents situacions estrambòtiques, atès que moltes vegades els militars i policies tenen poc a contar, com la setmana passada quan varen informar de la incautació de 30 kgs de taronges; quan el General va dir en bon dissabte que «en estado de guerra todos los días son lunes», o ahir mateix quan el cap de la Guàrdia civil va afirmar que s’havien de perseguir els comentaris crítics contra el govern. 

Cal recordar que Espanya, a més de ser un dels principals impulsors del negoci armamentístic a a nivell mundial, està entre els 30 Estats que més gasten en exèrcits i armament. A més, la partida dels Pressuposts Generals sempre s’acaba complementant amb almenys 8.000 milions d’euros anuals extra, i que això ha passat fins i tot en els anys en què s’han practicat retallades en serveis fonamentals com l’educació i la sanitat, un greuge comparatiu que justament aquesta crisi posa en evidència.

Des de Mallorca Lliure conviden la ciutadania a compartir la indignació des de finestres i balcons, compartint els grafismes que podeu trobar a les xarxes socials del col·lectiu.

Comentaris
Mallorca Lliure, contra la militarització dels carrers