Rajoy: l'expresident es bota el confinament

Rajoy: l'expresident es bota el confinament
Collage: Tremending
Collage: Tremending

Els qui tenen o han tengut responsabilitats públiques haurien de tenir un comportament exemplar, però no ha estat el cas de Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol. Rajoy ha estat sorprès sortint a córrer com cada matí als voltants del seu domicili, quan ja fa més d’un mes que es va decretar el confinament. Un incompliment que pel que diuen els seus veïns, és reiterat.

L’expresident no viu precisament a un pis de cinquanta metres quadrats com sí que ho fan moltes famílies, i sembla actuar amb la mateixa impunitat que quan baix la seva responsabilitat, el PP convertia la corrupció en una pràctica sistèmica a tots els nivells, fins que els tribunals varen haver d’intervenir.

La irresponsabilitat de Rajoy és molt gran, perquè si el ja qüestionable retorn a la feina a activitats no essencials aquesta setmana ja llança un missatge de relaxació pel que fa al confinament, l’exemple d’una persona que ha estat al capdavant de la primera institució del país genera indignació i convida a molta gent farta del confinament a sortir de casa seva, com ha fet ell. 

Per això, Ministeri de l’Interior ha hagut de respondre que també investigarà Rajoy. I és que només faltaria que les autoritats hagin aixecat més de mig milió de sancions d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma, i que l’expresident, expert en mirar cap a un altre costat, surti indemne d’aquesta.

Des del PP han evitat pronunciar-se sobre l’incompliment de Rajoy, però a través de les xarxes socials han respost a través dels seus militants i bots que Sánchez i Iglesias amb familiars malalts també es varen botar la quarentena. El running de Rajoy es suma a la fugida de l'expresident Aznar i la seva família a la seva segona residència a Marbella quan es va decretar el confinament. Una fugida que, per cert, no ha implicat que la FAES aturi la seva activitat, centrada en aquests moments en el desgast del govern progressista.

 

Comentaris
Rajoy: l'expresident es bota el confinament