Adoctrinament feixista sostingut amb fons públics

Adoctrinament feixista sostingut amb fons públics
Alumnes-Llaut-Palma-salutacio-Espanya_2258184315_63758350_651x366
foto: xarxes socials

La polèmica no s’ha fet esperar després que s’hagi confirmat que la fotografia que ha circulat aquests dies per les xarxes socials va ser realitzada al col·legi Llaüt, al Parc Bit de Palma, un centre gestionat per l’Opus Dei, concertat amb el Govern de les Illes Balears. A la fotografia es poden apreciar un grapat d’adolescents uniformats, darrera dues banderes d’Espanya i fent la salutació feixista, en una imatge que sembla podria haver estat captada per un dels professors del centre que avui mateix el centre ha suspès d’activitat. Atès que el centre segrega per sexes els seus estudiants, són tots mascles.

Tot i que l’executiu ara en funcions va intentar aturar el concert d’aquest batxillerat que ha costat més d’1,7 milions d’euros per ara, el Tribunal Superior de Justícia va sentenciar la continuïtat de la decisió que prengué en el seu moment el Govern de José Ramón Bauzá. Estaria bé saber algun dia si alguns dels magistrats que varen prendre la decisió comparteixen militància amb la mateixa "obra" que gestiona una escola que, per molt que es financiï amb diners públic, no és a l'abast de tothom.

Tot i que el centre ha anunciat que «es prendran mesures» i han manifestat la seva preocupació per la imatge que es transmet, allò cert és que aquesta representa una banalització impresentable del feixisme, que no ha merescut cap mena de reacció ni per part de cap de les forces de la dreta, ni per cap dels mitjans de comunicació que durant anys s’han dedicat a denunciar un presumpte «adoctrinament» per part del «catalanisme». Un silenci que els fa còmplices d’una situació que hauria de ser motiu de sanció per part de la Conselleria d’Educació.

Els sindicats STEI-i i UOB ja han plantejat que el Govern hauria d’aprofitar aquesta avinentesa per tornar a replantejar un concert que empara situacions impresentables com aquesta, indignes d’una «democràcia consolidada» com resa el lema del govern de Pedro Sánchez.

Comentaris
Adoctrinament feixista sostingut amb fons públics