Campanya d’Amnistia contra la Llei Mordassa

Campanya d’Amnistia contra la Llei Mordassa
Imatge: Amnistia
Imatge: Amnistia

Era un dels compromisos de legislatura, però hi roman, entre protestes dels cossos i forces de seguretat per mantenir els excesos repressius d’una Llei que diu molt de la qualitat democràtica del país. L'anomenada Llei Mordassa no ha estat derogada i ja fa dos anys que governen les esquerres a l’Estat, i ahir l’esborrany de la nova Llei de Seguretat Ciutadana que vol introduir tímids canvis en la mateixa va motivar una acció de protesta d’Amnistia Internacional.

Baix el lema “Ni Llei Mordassa ni mordassa maquillada”, l'ONG defensora dels drets humans assenyala que allò que cal és una reforma més profunda de la Llei de Seguretat Ciutadana, perquè l’esborrany que maneja el govern segueix sense donar garanties al dret de protesta i la llibertat d’expressió. Des d’AI recorden que el 70&% de les sancions en els darrers anys en base a aquesta llei es varen fer en base a articles que es mantenen a l’esborrany, com el de “resistència, desobedència o negativa a identificar-se” i “faltes de respecte a l’autoritat”. També denuncien que es consideri una infracció publicar imatges de les forces de seguretat, que no es prohibeixi l’ús de pilotes de goma o qu ees mantenguin disposicions il·legals com la que permet les “devolucions en calent” de persones migrants a la frontera.

Els d’Amnistia varen desplegar una pancarta a la Porta del Sol de Madrid amb el lema “Ni Llei mordassa ni mordassa maquillada”, i han convocat manifestacions arreu de l’estat per al proper diumenge.

Comentaris
Campanya d’Amnistia contra la Llei Mordassa