Decret-Llei del govern «en funcions» de Pedro Sánchez per controlar internet

Decret-Llei del govern «en funcions» de Pedro Sánchez per controlar internet

Cada cop més a prop de països com Turquia o Xina pel que fa a la restricció de les llibertats, el govern «en funcions» de Pedro Sánchez ha aprovat per Decret-Llei de seguretat digital que contempla la restricció d’accés a internet en cas que l’Estat consideri que es donen «circumstàncies excepcionals», entre altres qüestions per «combatre la república digital», en paraules del propi president.

Amb Catalunya com a excusa, el Decret i la seva aplicació s’estén arreu del territori espanyol, i es podria considerar, després de la Llei Corcuera de Felipe González (1992), una de les mesures més restrictives de la història de la democràcia pel que fa als drets i llibertats civils.

Simona Levy, activista social i fundadora de Xnet, ha criticat l’arbitrarietat que suposa el Decret, especialment la consideració totalment subjectiva d’alternació de l’ «ordre públic», que en la seva aplicació, sense intervenció judicial i directament per decisió del govern de torn, generarà indefensió entre la ciutadania.

El govern de Pedro Sánchez no sols ha incomplert la seva promesa de derogar la Llei Mordassa de Rajoy, sinó que ha fet una passa més enllà que la pròpia dreta en la restricció dels drets civils i les llibertats, animat per una campanya electoral en què sembla que castigar qualsevol cosa que soni a Catalunya sembla donar vots, especialment a la dreta. Ara, el Decret-Llei ha de ser validat per la Mesa del Congrés en els propers dies, però ben segur comptarà amb el suport de les dretes, a qui Pedro Sánchez els ha fet la feina bruta.

No ha estat l’únic exabrupte de l’executiu socialista que posa en qüestió la separació dels poders d el’Estat, ja que aquesta setmana mateix Sánchez va presumir a un mitin d’haver donat ell personalment l’ordre a la Fiscalia de l’Estat per reactivar l’ordre de detenció internacional dels exiliats polítics catalans. Una ordre que en el cas de la justícia britànica pel que fa a Clara Ponsatí ha estat rebutjada pel seu caràcter excessiu.

Comentaris
Decret-Llei del govern «en funcions» de Pedro Sánchez per controlar internet