Les dretes beneeixen l'assalt a l'ajuntament de Lorca

Les dretes beneeixen l'assalt a l'ajuntament de Lorca
foto: El Confidencial
foto: El Confidencial

Salvant les distàncies, el que va succeir a Lorca ha estat comparat amb l’assalt ara fa un any al Capitoli dels Estats Units. Propietaris d’explotacions intensives d’animals assaltaren amb violència l’ajuntament de Lorca (Múrcia), quan aquest celebrava la seva sessió plenària.

Lorca és el segon municipi de tot l’estat que concentra major nombre de macrogranges, i a l’Ajuntament, governat per les esquerres en coalició. Regidors i regidores de govern d’aquest consistori fa anys que són amenaçades de mort sense que els grans mitjans de comunicació ni la Justícia en facin massa cas. De fet, està per veure quina serà la resposta judicial a un assalt violent que fins i tot va implicar agressions contra els policies locals -quatre dels quals han resultat ferits-  i va impedir la celebració del plenari de l’Ajuntament quan aquest mirava de regular la compatibilitat de les macrogranges amb els usos residencials del sòl, per les molèsties que aquestes explotacions causen als habitants de Lorca, a més de les seves implicacions mediambientals.

Els representants de PP i VOX han justificat l’actuació violència dels manifestants, amb l’excusa que els esquerres “volen acabar amb el camp”. De fet, a la manifestació, no autoritzada, hi han participat batlesses del PP dels municipis dels voltants.

L'episodi de Lorca ens hauria de preocupar a totes i a tots, atès que és l'odi i la polarització que va sembrant l'extrema dreta, replicada per la dreta, que alimenta aquesta mena d'actes, juntament amb el més que qüestionable paper jugat pels mitjans de comunicació, que els hi han fet el joc promovent les notícies falses generades per aquests grups fa unes setmanes arran d'unes declaracions del Ministre Garzon a The Guardian.

Comentaris
Les dretes beneeixen l'assalt a l'ajuntament de Lorca