Muleta: la "justícia" amb els especuladors

Muleta: la "justícia" amb els especuladors
foto: ABC
foto: ABC

La “Justícia” ha donat la raó a l’especulador Matthias Kühn i una de les seves societats, Birdie Son Vida, per la desclassificació fa uns anys per part del Govern autonòmic de la urbanització coneguda com Muleta II, a un paratge natural a les immediacions del poblat prehistòric de Muleta, al Port de Sóller. El Govern d’esquerres va convertir els terrenys urbans en sòl rústic protegit, i ara el Tribunal Superior de Justícia de Balears conclou en nom del dret a la propietat que l’executiu ha d’indemnitzar la promotora amb més de 63 milions d’euros, una xifra que podria ser fins i tot molt superior, atès que la demanda exigia també l'abonament d'interessos.

A més del precedent que implica aquesta sentència, que és tot un advertiment a les majories polítiques que decideixin fer lleis per protegir el territori, atesos els costos econòmics que això pot implicar, la “Justícia” ha dictaminat que al senyor Kühn li hem de pagar amb diners de totes i de tots, l’equivalent a la construcció de 15 escoles d’infantil i primària, 6 centres de salut, o a la renda social garantida per atendre a més de 10.000 famílies durant dos anys. 

Tot això per a un personatge conegut pels seus constants intents d’especular I apropiar-se del bé comú. De fet, fa només quatre anys de Kühn va ser condemnat per obres il·legats a l’illot de Tagomago i delicte contra l’ordenació del territori. El 2013, entitats ecologistes varen acusar el govern de José Ramón Bauzá de voler rescatar l'empresa de Kühn a través de l'operació de requalificació de Muleta, que havia estat protegida la legislatura anterior, durant el segon Pacte.

Comentaris
Muleta: la "justícia" amb els especuladors