Antifascist Europe, una web per monitorar els neonazis

Antifascist Europe, una web per monitorar els neonazis
Captura de pantalla 2022-01-25 a les 8.07.26
Captura de pantalla 2022-01-25 a les 8.07.26

La fundació Rosa Luxemburg ha presentat aquests dies la web Antifascist Europe, amb l’objectiu de monitorar les activitats i interrelacions entre grups neonazis arreu d’Europa, on més de 400 d’aquests grups estan organitzats i en creixement.

A la web, a més d’un mapeig amb la localització geogràfica i l’historial dels diferents grups, hi ha diversos informes temàtics, com un dels més recents sobre el moviment antifeminista, vinculat als grups ultracatòlics.

Una de les informacions a tenir en compte és la importància que ha guanyat Ucraïna en els darrers anys com a lloc de trobada i entrenament militar dels grups neonazis d’arreu d’Europa, des de l’AfD alemanya a Forza Nuova d’Itàlia. La web subratlla la forta interconnexió entre els grups neonazis, amb un nivell d’organització que moltes vegades és menytengut pels poders públics, tot i el caràcter profundament violent d’aquesets grups

Recordem que Mallorca ha estat un lloc destacat de trobada de neonazis d’altres llocs del continent, especialment alemanys, per la seva localització estratègica. L’any passat varen ser condemnats a presó dos neonazis per una agressió racista contra el porter negre d’una discoteca de S’Arenal. També s’han detingut a Mallorca membres de grups neonazis vinculats al terrorisme, i a bandes criminals organitzades com els United Tribuns, amb 16 detencions el 2020, just abans de la pandèmia.  

 

Comentaris
Antifascist Europe, una web per monitorar els neonazis