Més d'un centenar de persones participen a l'Aplec Jove celebrat a Montuïri

Més d'un centenar de persones participen a l'Aplec Jove celebrat a Montuïri
foto: Aplec Jove 2023
foto: Aplec Jove 2023

Unes 150 persones han participat aquest dissabte 2 de setembre a l'Aplec Jove 2023, enguany celebrat a la sala polivalent de Montuïri. Des de les 10 h fins les 21 h, joves illencs, molts integrants d’organitzacions juvenils mallorquines, han assistit a diferents xerrades i debats sobre la problemàtica de l’extrema dreta en el segle XXI.

El lema d’enguany ha estat Organitzem la lluita. La primera xerrada, a càrrec de l’exdiputada Laura Camargo i del fotoperiodista Jordi Borràs, s’ha centrat en l’auge global de l’extrema dreta i l’anàlisi del seu discurs. A continuació s’ha generat un debat ric sobre la importància de la comunicació i les formes de desarticular els seus arguments. 

La segona xerrada ha aterrat la diagnòsi a nivell mallorquí, amb la periodista Neus Sunyer, l’historiador Àlvar Hervalejo i la politòloga Aina Roca. S’ha desgranat l’evolució de l’extrema dreta des de la transició, el fenòmen electoral de VOX i el seu tractament als mitjans. Finalment, a l’horabaixa l’activista i investigadora Marina Garcia ha explicat el cas de la lluita popular de Nou Barris contra el feixisme, que ha culminat amb un debat profitós sobre models organitzatius per fer front a l’actual conjuntura. Durant la jornada els assistents també han pogut visitar una exposició sobre la història de la lluita LGTBI a les Illes Balears.

Per acabar el dia han començat els concerts; l’agrupació de ball de bot Rissaga, amb una ballada popular ha encetat la part festiva de l’acte. Finalment, el vespre ha acabat amb música a càrrec dels punxadiscs Antònia Founf System.

L'Aplec Jove és una iniciativa autogestionada que té per objectiu enfortir i articular el moviment juvenil mallorquí. L'iniciativa va començar abans de la pandèmia, però va ser l'any 2021 quan es va poder celebrar la primera edició a Inca

Comentaris
Més d'un centenar de persones participen a l'Aplec Jove celebrat a Montuïri