Valtònyc torna a casa

Valtònyc torna a casa
imatge: Jaume Oliver, RTVE
imatge: Jaume Oliver, RTVE

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, va tornar ahir diumenge a casa. Gairebé sis anys després d’una condemna qüestionada pels tribunals europeus, a partir d’una denúncia instigada per l’extrema dreta, el jove de Sa Pobla torna a Mallorca des de l’exili.

Mentre aquest jove, que va començar a escriure les seves polèmiques quan era menor d’edat, era a l’exili, hi va morir sa mare. Va ser condemnat per amenaces (a Jorge Campos), enaltiment del terrorisme i injúries a la corona per les lletres de les seves cançons, aquest darrer un delicte posat en qüestió en ple segle XXI per la justícia belga, que no el va voler extraditar.

Centenars de persones el reberen ahir, primer a l’aeroport de Palma, i després a Sineu, enmig d’un ambient gairebé tan emotiu com festiu. Valtonyc va aprofitar per demanar a tothom qui l’escoltava que ningú no deixi de lluitar contra les injustícies, i va recordar que encara  hi ha altres cantants a les presons espanyoles, com és el cas del també raper Pablo Hassel, que ja duu prop de tres anys a presó. També que si ha pogut tornar a Espanya ha estat perquè el delicte ha prescrit, i no perquè l’estat hagi canviat una forma d’actuar totalment contrària a la llibertat d’expressió.

Comentaris
Valtònyc torna a casa