Contra la segregació a les aules

Contra la segregació a les aules
Captura de pantalla 2023-10-30 a les 10.40.55
Captura de pantalla 2023-10-30 a les 10.40.55

Fins i tot la patronal de l'Escola Catòlica ha advertit de l’error fatal que poden suposar els plans del PP i VOX de segregar els alumnes al sistema educatiu de la mà de la pressumpta “llibertat d’elecció de llengua” a les escoles.

El PP, amb l’objectiu d’aprovar el sostre de despesa dels pressuposts de la comunitat per al 2024, ha acceptat la demanda de l’extrema dreta de presentar en els propers dies un pla d’aplicació de la seva proposta perquè els alumnes es puguin escolaritzar en castellà. Una proposta que, en la pràctica, implicaria la segregació dels alumnes entre aules i escoles en funció de la llengua escollida, una intervenció profundament ideològica que la ultradreta ha aconseguit colar, juntament amb el seu polèmic “pin parental”.

Persones expertes en educació, sindicats de docents i associacions de famílies d’alumnes, entre molts altres, han advertit de l’amenaça que representa el projecte per a la cohesió social i educativa. L’OCB, per la seva part, ha convocat docents i entitats per anar preparant el terreny de la resistència a unes mesures tan nocives com inaplicables. I és que allò que està en joc no és només l’ús del català com a llengua d’integració en el sistema educatiu, sinó la convivència a uns centres escolars que la dreta i l’extrema dreta han decidit convertir en un camp de batalla.

Comentaris
Contra la segregació a les aules