Milei congrega l’extrema dreta europea i l’IBEX35 a Madrid

Milei congrega l’extrema dreta europea i l’IBEX35 a Madrid
imatge: France 24
imatge: France 24

El president ultradretà d’Argentina, Javier Milei, ha participat aquest cap de setmana a Madrid de la mà de VOX en un acte públic acompanyat d’altres líders feixistes europeus, com Giorgia Meloni o Marine Le Pen. En paral·lel, el líder de la motoserra s’ha reunit amb una delegació de l’alt empresariat espanyol, encapçalada per Antonio Garamendi, president de la CEOE.

Més enllà de la verborrea de Milei, que va insultar al president Pedro Sánchez i la seva parella, i la crisi diplomatica que penja d’aquesta qüestió, l’acte va ser una demostració de força de l’extrema dreta, que segueix marcant posicions de cara a les eleccions europees de juny. Molt previsiblement jugarà un paper important després de les mateixes, atès que vins i tot la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, ha aixecat el “veto” que fins ara s’havia mantingut en relació als grups neofeixistes.

Baix el lema “Europa Viva 24”, l’acte va ser un èxit de participació que contrasta amb l’encefalograma pla de les esquerres espanyoles i europees en l’àmbit internacional, on l’onada de solidaritat amb Palestina les ha descol·locat, posant en evidència que la ciutadania està més disposada a fer passes que els polítics a les institucions.

La Ministra Yolanda Díaz (Sumar) ha recriminat als empresaris la seva reunió amb Milei, que contrasta amb el manifest fet púbilc fa uns dies a Alemanya amb el qua empresaris i sindicats mostraven el seu rebuig a l’extrema dreta. Per a Díaz, el que haurien de fer els empresaris és “tornar a defensar la democràcia”, i mantenir-se enfora de posicions i manifestacions que van en contra dels treballadors i treballadores i els seus interessos.

Comentaris
Milei congrega l’extrema dreta europea i l’IBEX35 a Madrid