Èxit de l'assemblea de Sineu contra la massificació turística

Èxit de l'assemblea de Sineu contra la massificació turística
imatge de l'assemblea del 17M a Sineu (font: STEI-i)
imatge de l'assemblea del 17M a Sineu (font: STEI-i)

El passat divendres més de 300 persones es congregaren a l’IES de Sineu convocades per la plataforma ciutadana ‘Menys turisme, més vida’, sorgida fa uns mesos en contestació a la cimera de ministres de turisme de la UE que es congregaren a Palma.

A l’assemblea es va constatar que malgrat les declaracions de la presidenta Margalida Prohens i el PP dels darrers dies dient que s’han de posar límits al turisme, en clau de sostenibilitat, la indignació popular va en augment, davant una deriva de l’activitat turística que sembla, pel contrari, no tenir ni límits ni responsabilitat. Carreteres saturades, noves amnisties urbanístiques, o la darrera perla de l'Autoritat Portuària: una mastodòntica ampliació del dic de l’Oest del Port de Palma, probablement orientada a poder rebre més creuers, són la gota que ha fet vessar el tassó.

Entre altres propostes dels assistents, a l’Assemblea del divendres 17 es varen manejar diferents opcions de protesta, totes elles amb l’objectiu d’aconseguir el màxim impacte de la mobilització, com ara col·lapsar el port o l’aeroport de Palma, ben igual que el turisme està col·lapsant la societat illenca. A l’assemblea també es va decidir donar suport a la mobilització convocada pel Banc de Temps de Sencelles per al proper 25 de maig, dissabte, en defensa del dret a l’habitatge, baix el lema “Mallorca no es ven”.

Entre les intervencions no han faltat aquelles que han vinculat la desigualtat social i la precarietat a un model turístic que cal transformar de manera urgent, i que ha de servir el benestar de la majoria.

Es pot contactar amb la plataforma a través del correu [email protected], i també s’han creat dos grups de whatsapp i telegram per adherir-s’hi i rebre informació de les decisions que es prenguin.

Comentaris
Èxit de l'assemblea de Sineu contra la massificació turística