Neix l'organització política jove 'Mallorca Nova'

Neix l'organització política jove 'Mallorca Nova'
foto: MallorcaNova
foto: MallorcaNova

Setmanes després del seu anunci a  través d'Illa Global, ahir dissabte es va celebrar a Inca  l’Assemblea Constituent de l’organització juvenil Mallorca Nova, a la Casa de cultura de la capital del Raiguer. L’Assemblea, en la qual hi han participat de forma presencial una quarantena de joves dels diferents municipis de l'illa, ha aprovat la ponència política, la ponència d’organització i també ha elegit el Secretariat Nacional provisional. La inquera Maria Victòria Llull ocuparà el càrrec de secretària general, mentre que Biel Bibiloni serà secretari d’organtizació, Margalida Rius serà la secretària de finances i Jaume Ribas serà secretari de comunicació. A més, han estat elegits com a vocals Esperança Serra, Maria Margalida Perelló, Àlex Segura, Aina Lladó i Miquel Rosselló.

Al seu discurs, Victòria Llull ha explicat que “som més d’una cinquantena de joves disposats a treballar pel sobiranisme, el feminisme, el socialisme i l'ecologisme a Mallorca”. Així mateix, ha defensat que “no ens conformam en ser “els joves de MÉS”; volem ser els joves socis de MÉS, de tu a tu i amb dret a dissentir”.

A l’Assemblea hi han assistitat també la coordinadora de MÉS per Inca, Alice Weber, que ha donat la benvinguda als joves i les ha agraït haver triat Inca per fer-hi aquesta Assemblea, i el coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera. Noguera, que ha intervingut a l’Assemblea, ha volgut donar l’enhorabona al nou Secretariat Nacional i ha desitjat que “el vostre nom i el nom de la secretària general sigui un presagi pel que ha de venir:  Victòria el 2023 per convertir el nostre país en una Mallorca Nova”.

A més, també han intervingut a l’Assemblea la portaveu del Jovent Republicà a les Illes Balears, Carme Gomila, i el president del Consell de la Joventut, Pere Riera. Degut a les condicions de seguretat que exigeix la pandèmia, han estat convidats a seguir l’Assemblea de Mallorca Nova en streaming els representats de Joves del GOB, Joves de Mallorca per la Llengua, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i el Moviment de Centres d'Esplai, així com també les Joventuts Socialistes, Arran, Podem Mallorca Jove, Joves per les Illes. De fora de Mallorca, s’ha establert contacte també amb Joventuts d'Esquerra Menorquinista, Ca sa Majora (Eivissa) i els Joves de la comissió de festes de Santa Maria (Formentera), així com Joves del País Valencià, Confluència Jove, Galiza Nova, Gazte Abertzaleak, Ernai, Juventudes Andalucistas i EFA Youth.

El sorgiment d'un col·lectiu de joves autònom de l'esquerra sobiranista només pot ser rebut com una bona notícia en el panorama de les forces i moviments progressistes de la terra. Enhorabona des d'aquest espai de comunicació que és IllaGlobal!

 

 

 

Comentaris
Neix l'organització política jove 'Mallorca Nova'