Neix la Plataforma per la Democràcia amb l’objectiu de frenar els discursos d’odi i l’extrema dreta

Neix la Plataforma per la Democràcia amb l’objectiu de frenar els discursos d’odi i l’extrema dreta
ade21b83-6051-4689-a9a4-5c478e479ce4
foto: IllaGlobal

Avui divendres s’ha presentat en societat la Plataforma per la Democràcia, una plataforma d’entitats socials de les Illes Balears de tota mena, amb una preocupació compartida: la preocupació pels autoritarismes que recorren el món i també la nostra realitat més immediata, i les polítiques i discursos d’odi. I un objectiu comú: barrar el pas a tots aquells que volen posar en perill els drets socials i les llibertats, i sembren odi a partir de mentides ifake-news, com hem pogut comprovar aquests dies amb la denúncia falsa a Son Servera.

 

Som moltes i sabem que no estam soles. El 8M va ser una primera demostració de força de les dones i el feminisme, que som en el punt de mira d’aquests grups. I són molts més els col·lectius contra els quals aquesta gent sembra l’odi i la intolerància cada dia, fent servir alguns mitjans de comunicació d’altaveu: a més de les feministes, les persones migrants, els gais, lesbianes i transexuals, els sindicalistes, les persones que lluiten per recuperar la memòria històrica, els activistes socials de tota mena... Al final, la majoria de la població queda fora del seu model de societat.

 

Per això , des de la Plataforma per la Democràcia feim una crida a la ciutadania a mobilitzar-se dia 23, com es farà també a molts altres indrets de l’Estat i del Món, contra el racisme i el feixisme, o el que és el mateix: a mobilitzar-se en defensa dels valors democràtics i la dignitat humana. La concentració serà dia 23 de març, dissabte, a les 12 hores a la Plaça del mercat de l’Olivar de Palma (s’adjunta cartell de convocatòria).

 

En paraules de les les portaveus de la Plataforma, Marta Serra i Maria Estelrich, «s’han romput consensos històrics i s’han traspassat els límits d’allò políticament correcte, i no podem consentir que els discursos contraris als drets humans i a les persones, s’obrin camí ni siguin amplificats. Per això mobilitzar-se i denunciar aquestes pràctiques és imprescindible perquè no podem mirar cap a un altre costat: això, com el seguidisme d’alguns en aquests discursos extrems, ens fa còmplices de les seves malifetes».

 

Des de la Plataforma també hem condemnat l’assassinat d’almenys 49 persones a Nova Zelanda a mans d’individus que reivindiquen aquesta ideologia de l’odi i de racisme que des de les Illes rebutjam a les totes i volem combatre.

 

Formen part de la Plataforma les següents entitats: CCOO, UGT, STEI-i, Ben Amics, Memòria de Mallorca, Feministes en Acció, Associació Dona Sana, Sóller per la Igualtat, Fundacions Darder-Mascaró, Fundació Gabriel Alomar, AEG Eladi Homs, Moviment cristià de professionals, GOB, Unió de Pagesos, Col·lectiu Aurora Picornell, Balears Acollim.

Comentaris
Neix la Plataforma per la Democràcia amb l’objectiu de frenar els discursos d’odi i l’extrema dreta