Noves mobilitzacions pel clima: 8N i més

Noves mobilitzacions pel clima: 8N i més
Fridays for Future/8N
Fridays for Future/8N

En el darrer dia de campanya electoral, els joves de Fridays for Future han convocat una concentració i performance a les 18h davant la Plaça de Cort i a la mateixa hora, també a Marratxí, a la plaça de Sant Marçal. Els Docents pel Futur també s’hi han adherit a la convocatòria.

Amb l’objectiu de fer saber als partits que concorren a les eleccions les propostes de la ciutadania per lluitar contra el canvi climàtic, la protesta s’emmarca en la preparació de la Jornada d’Acció Global que es preveu celebrar a nivell mundial el proper 29 de novembre.

Joventut pel Clima també ha llançat la iniciativa europea ECI, que recull signatures per tal que la UE es comprometi a reduir les emissions un 80% d’aquí al 2030, anant per tant més enllà dels objectius establerts per les institucions europees, que no són suficients. Els joves també plantegen mesures com ara imposts que gravin la distància recorreguda pels productes, o que no es signin tractats de lliure comerç amb països que no subscriguin l’Acord de París.

A més, des de Joventut pel Clima rebutgen la celebració de la COP25, la cimera mundial de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, que es farà finalment a Madrid el proper mes de desembre, atesa la renúncia de Xile davant les protestes socials contra el neoconservador Piñera. Justament per això els joves acusen el govern de Sánchez d'electoralisme i de manca de solidaritat amb el poble de Xile, i han exigit menys gestos i més polítiques efectives.

Comentaris
Noves mobilitzacions pel clima: 8N i més