Un ‘Orgull’ mercantilitzat que ha fet perillar el pacte a Cort

Un ‘Orgull’ mercantilitzat que ha fet perillar el pacte a Cort
foto: Sonia Vivas en la seva autopromoció
foto: Sonia Vivas en la seva autopromoció

De moment, sembla que tot acaba amb la dimissió i entrega de la seva acta de regidora de Sonia Vivas. Les esquerres no es poden permetre espectacles com els que hem vist aquests dies, arran de la polèmica presentació del festival ‘Palma Pride’, l’aposta per una celebració de l’”Orgull” erròniament institucionalitzada per la regidoria de Vivas, i erròniament mercantilitzada i entregada per a la seva gestió a una empresa privada comandada per l'alemanya Hansen. Ha costat una setmana superar una crisi que s’ha duit per endavant de moment Sonia Vivas, amb l’alegria del principal col·lectiu en defensa dels drets LGTBiQ+, Ben Amics, però amb un desgast que ha pogut costar la pèrdua de la majoria d’esquerres a Cort. El programa del ‘Palma Pride’ ben bé el podria haver elaborat Ayuso, i de fet fins i tot hi estava prevista la intervenció de Malena Contestí, exdiputada de VOX.

En realitat, són dos els problemes que s’entrellacen: primer, la mercantilització d’una celebració que hauria de ser, sobretot, social; segon, l’ascens al poder de la mà d’alguns partits (tant a dreta com esquerra, però parlem d’un fet que causa problemes a les esquerres) de personatges sense ideologia. No, el problema no és que Vivas volgués “imposar la seva ideologia”, com ha assenyalat el portaveu de VOX a Cort, sinó la seva manca d’ideologia, que l’ha duït a afirmar en el seu comportament i el seu discurs els valors neoliberals més hegemònics, des de l’individualisme a la mercantilització de tot. Les esquerres s’ho han de fer mirar, i formar ideològicament les persones que formen part dels partits, i especialment aquelles que accedeixen a càrrecs de responsabilitat. És ben trist que el cas de Sonia Vivas no ho hagin vist ni tan sols els mitjans que durant molt de temps han donat cobertura a les seves excentricitats, com ara Público.

El més preocupant és com aquesta crisi pot afectar els resultats de l’actual majoria d’esquerres a Cort el 2023, una majoria i uns partits que s’hauran d’esforçar per anar més enllà de polítiques i polèmiques poc connectades amb la realitat d’un municipi i una illa castigada per les precarietats de la majoria dels seus habitants.

Comentaris
Un ‘Orgull’ mercantilitzat que ha fet perillar el pacte a Cort