El Pacte PP-VOX ja és aquí

El Pacte PP-VOX ja és aquí
Captura de pantalla 2023-06-30 a les 8.08.40
Captura de pantalla 2023-06-30 a les 8.08.40

El Pacte PP-VOX, tan previsible com inevitable, ja és aquí. Cent-deu mesures impregnades del flaire de l’extrema dreta, que si bé pretenia entrar a l’estructura del Govern i no ho ha aconseguit, sí que ha imposat bona part del seu programa i entrarà a governar als Consells insulars de Menorca i Mallorca, que no són com ha dit Santiago Abascal “como las diputaciones”, sinó part de l’estructura d’autogovern de la nostra autonomia.

El primer punt és la defensa de la unitat d’Espanya, com si desfés la unitat del Regne estàs en mans d’una trista província que ni tan sols està en el primer nivell de les autonomies del 151 de la Constitució, sobretot després de l’avís als catalans amb la repressió posterior a l’1 d’octubre de 2017. En línia amb això, plantegen revisar la història, i enterrar la memòria democràtica de les víctimes del franquisme, amb la derogació de la Llei de Memòria i de totes aquelles que “promoguin l’enfrontament i la divisió”.

En termes econòmics, menys imposts a la vegada que es demanen més diners a l’Estat, i com no podia ser d’altra forma, cap restricció al turisme i l’activitat econòmica, independentment de les externalitats negatives d’aquesta activitat en termes socials i ambientals. Les Illes, per damunt de tot, una oportunitat de negoci.

Pel que fa al medi ambient, crida l’atenció el foment del regadiu i les infraestructures hídriques, en un context de sequera i restriccions estiuenques en l’ús d’un bé escàs com és l’aigua, a no ser que les dretes siguin capaces de fer miracles com el del pa i els peixos. No cal dir que com més turisme, més “llibertat” en la mobilitat privada i més construcció, que són els pilars del programa econòmic del nou Pacte, menys medi ambient.

La qüestió que es duu la pitjor part són els drets lingüístics, substituïts per una “llibertat lingüística” que sempre passa per prioritzar el coneixement i l’ús “de la lengua de todos los españoles” a tots els àmbits. Això, en un context de clar retrocés de l’ús social de la llengua catalana, és un anunci de la seva aniquilació, que els valents croats no s’atreveixen a posar lletra per lletra sobre el paper.

Les persones migrants són constantment criminalitzades al llarg d’un document que tot i referir-se a mesures autonòmiques, parteix de l’aposta per un tema sobre el que no tenim competències, com és “lluitar contra les màfies de la immigració”, per acabar vinculant immigració amb okupació, considerar que els migrants són potencials violadors, i plantejar que les persones sense papers no han de rebre cap mena d’ajuda. 

Com tampoc no l’han de rebre les ongs que vulguin socórrer aquestes persones, ni res que faci olor d’ideologia, perquè això seu no és ideologia, clar. Els drets humans són accessoris en aquest Pacte PP-VOX, com les polítiques d'igualtat, que seran substituïdes per les de família "tradicional", desterrant l'educació per la igualtat i l'educació sexual de les escoles gràcies al "pin-parental", el veto de les famílies a contiguts que l'extrema dreta considera també "ideològics". 

Només falta que hi plantin una altra incineradora de dissidències tan grossa com la paperera del macrocartell que VOX va penjar a Madrid, on hi aboquen els símbols de tot allò que no els agrada: feministes, gais i lesbianes, comunistes, memòria… El més lamentable és que l’acord signat pel PP balear i VOX té en el seu redactat el mateix esperit que aquell cartell que sembla una mala rèplica de la propaganda nazi de fa un segle. Això acaba de començar.

Comentaris
El Pacte PP-VOX ja és aquí