Un ultra presideix ja el Parlament balear

Un ultra presideix ja el Parlament balear
Imatge: Nou Diari
Imatge: Nou Diari

L’advocat Gabriel Le Senne Presedo ha estat elegit avui matí president del Parlament de les Illes Balears, la màxima institució de la nostra comunitat. Le Senne no és un simple militant de VOX, sinó un activista intel·lectual de la dreta més extrema, ben connectat amb tot el seu entramat de think-tanks ideològics, com ara el Centro Diego de Covarrubias.

Tant als seus escrits a MallorcaDiario com a mitjans vinculats a l’extrema dreta, l’eix discursiu de Le Senne vincula el catolicisme amb el capitalisme més doctrinari, i de fet és autor de llibre “Dios nos hizo libres. Apología del cristianismo y el liberalismo”, on aquestes idees, assimilables a les defensades per grups com El Yunque, Abogados Cristianos o Hazte Oir, prenen cos.

En TL de twitter del flamant president del Parlament recull des de piulades que comparteixen la negació de l’existència de la violència de gènere (que considera ideologia ‘woke’, seguint el mateix discurs que l’extrema dreta nord-americana), a l’admiració per personatges com Victor Orban, o la defensa de les teories racistes i xenòfobes del “Gran Reemplaçament”, que propugnen que les persones migrants ens acabaran substituint i acabaran amb la nostra civilització occidental. Per descomptat, el feminisme és per a la màxima autoritat de les Illes una amenaça totalitària, nega els drets LGTBi, i ha arribat a afirmar que “les dones són més beligerants perquè no tenen penis”. També ha defensat l’intent de cop estat als EEUU per part dels seguidors de Trump, perquè considera que ells són els vertaders demòcrates.

Tota una amenaça per a la democràcia i la convivència, però que sembla no despertar ni entre els mitjans de comunicació ni entre els poders fàctics l’aversió que sí que els va representar Baltasar Picornell en el seu dia. Perquè això sí, Le Senne ve, com la majoria de dirigents visibles de VOX, d’una família vinculada a les trames del poder des de temps immemorials.

Comentaris
Un ultra presideix ja el Parlament balear